Radiesse

Bij het ouder worden breekt uw eigen natuurlijke collageen af, hierdoor verliest uw huid elasticiteit en ontstaan er rimpels, lijntjes en een slappe huid. Rimpels kunnen het beste worden tegengegaan door het verlies aan dit volume te herstellen. Radiesse is een volumeherstellende filler die uw eigen aanmaak van eigen collageen stimuleert, waarmee de tekenen van ouderdom sterk verminderd worden. Hierdoor krijgt u weer een jeugdiger uiterlijk.

Natuurlijk opvulmiddel

Uw huid bevat collageen, een stof dat de huid volume, flexibiliteit en veerkracht geeft. Bij het ouder worden breekt uw eigen natuurlijke collageen af, hierdoor verliest uw huid elasticiteit en ontstaan er rimpels, lijntjes en een slappe huid.
Rimpels kunnen het beste worden tegengegaan door het verlies aan dit volume te herstellen. Radiesse is een volumeherstellende filler die uw eigen aanmaak van eigen collageen stimuleert, waarmee de tekenen van ouderdom sterk verminderd worden. Hierdoor krijgt u weer een jeugdiger uiterlijk.

ACCZ | A-Klinieken gebruikt Radiesse vooral om de diepere rimpels in het gezicht op te vullen en gezichtscontouren te verbeteren. Radiesse is bijvoorbeeld erg geschikt om uw kaaklijn te versterken, de contouren van uw jukbeenderen en kin te verbeteren of uw neus te corrigeren zonder chirurgische ingreep. Verder is het opvullen van het vetweefsel onder de ogen een procedure met een enorm verjongend effect!

Consult

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode is voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg.
De arts geeft u een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling. Tevens bekijkt hij of u een geschikte kandidaat bent voor de behandeling. Er wordt gesproken over uw verwachtingen en of de behandeling hieraan kan voldoen.
Indien u tot een behandeling besluit, wordt alle informatie op papier gezet in een zogenaamde behandelingsovereenkomst. Zowel u als de arts ondertekenen deze overeenkomst.

De behandeling

Voor de behandeling worden er zo nodig foto’s gemaakt voor uw medische dossier. Hierna wordt het te behandelen gebied eventueel verdoofd, u kunt indien u dat nodig acht de huid door middel van een kleine injectie of crème plaatselijk laten verdoven.
De crèmeachtige structuur van Radiesse wordt vervolgens met een dunne naald in de huid geïnjecteerd. Radiesse is zeer precies te doseren en na de behandeling direct zichtbaar, maar door haar zachte structuur niet voelbaar. Het kan de eerste dagen wel een beetje ‘stijf’ aanvoelen, maar dat verzacht in de weken na de behandeling. Het kan wel tot 6 weken duren dat het soepel is geworden. Een behandeling met Radiesse duurt ongeveer twintig minuten.

Om de zwelling tegen te gaan zal het behandelde gebied gekoeld worden. Na de behandeling mag u meteen naar huis. Voor een optimale vulling moet de behandeling soms nog één of meerdere malen herhaald worden. Dit wordt over het algemeen pas na enkele maanden gedaan. Na ongeveer twee jaar is de gel volledig opgelost en afgebroken via de natuurlijke processen van het lichaam. Wisselend per persoon, komen de meeste mensen tussen de 15 en 18 maanden terug voor een herhalingsbehandeling.

Na de behandeling met Radiesse

Na de behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn. De roodheid trekt enkele uren na de behandeling weer weg. De zwelling kan enkele dagen aanhouden, maar is meestal niet extreem. De meeste mensen zijn de volgende dag weer toonbaar. In een enkel geval ontstaat er een blauwe plek. Die kunt u gewoon camoufleren. Na een paar dagen is de blauwe plek weer verdwenen.

Risico’s en complicaties na een behandeling met Radiesse

Zoals bij elke inspuiting bestaat het risico van infectie en een allergische reactie. Beide risico’s zijn zeer gering (minder dan 0,1%) en veroorzaken geen gevolgen voor het resultaat. Er zijn geen specifieke complicaties bekend bij inspuitingen met Radiesse.
Radiesse is als product is al jarenlang uitgebreid getest in klinische onderzoeken. Het wordt wereldwijd gebruikt en daaruit is gebleken dat Radiesse volkomen veilig is en prima resultaten geeft.

Bijdrage van: drs. E.B.H. van Onselen, Plastisch Esthetisch Reconstructief Hand- en Genitaal Chirurg, medisch directeur en drs. P. Willekens, cosmetisch arts bij ACCZ | A Klinieken
Reactie plaatsen