Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie

Het Coupure Centrum wenst een huis van vertrouwen te zijn waar patiënten eerlijk advies kunnen inwinnen over diverse esthetische ingrepen.

Behandelingen

Het Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie is een privékliniek voor plastische en esthetische chirurgie die opgericht werd in 1998 door dr. Patrick Tonnard en dr. Alexis Verpaele. Beide vennoten hebben door de jaren heen een uitgebreid palmares aan expertises verworven en genieten op vlak van cosmetische chirurgie ruime internationale aanhang.


In hun gedachtenwisselingen rond esthetische chirurgie kwamen steeds dezelfde kernwoorden terug, nl. hoogstaande techniek, natuurlijke resultaten, persoonlijke begeleiding en zorg voor alle patiënten. Ze realiseerden zich dat een centrum volgens deze principes nog niet bestond en dat er meer dan ooit nood was aan persoonlijke kwaliteitsvolle begeleiding. Dit basisidee is dan ook het fundament van hun centrum. Beide plastisch chirurgen staan garant voor eerlijk advies en nemen uitgebreid de tijd om patiënten persoonlijk te ontvangen en te volgen. Want hun welzijn is prioritair.


Dankzij deze principes is het Coupure Centrum uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de wereld van de esthetische ingrepen. Dr. Tonnard en dr. Verpaele hebben hun centrum, dankzij het continu bijschaven van hun skills en hun zoektocht naar perfecte technieken, zien groeien en weten uit te breiden. Altijd hebben ze ervoor gekozen om patiënten de mogelijkheid tot totaalbehandeling te bieden. Ze kunnen er terecht voor esthetische ingrepen van het gelaat, de borststreek en het onderlichaam.


In hun consequentie tot totaalbehandeling werken ze samen met artsen van specialismen die raakvlakken hebben met plastische chirurgie. Zo huisvest het Coupure Centrum een aderchirurge, een genitaal chirurg en artsen opgeleid in lasertechnieken en injectietechnieken van fillers en Botox.


Deze multidisciplinaire aanpak heeft als voordeel dat alle gegevens van patiënten gecentraliseerd zijn waardoor een uitstekende patiëntenopvolging evenals onderling overleg tussen de artsen hier gevestigd mogelijk is. Het centrum kiest voor een persoonlijke behandeling op maat van de patiënt.


Aan iedere ingreep gaat dan ook een zeer uitgebreide consultatie vooraf. De artsen staan erop om hun patiënten uitgebreid en eerlijk advies te verstrekken. Tijdens deze eerste consultatie verschaffen ze alle nodige informatie omtrent de gewenste ingreep, ze beantwoorden graag alle vragen en gaan op een positieve manier om met mogelijke bezorgdheden. De chirurgen geven hun patiënten de tijd om de informatie te verwerken en alles goed af te wegen alvorens te beslissen om over te gaan tot de ingreep. Indien gewenst is een bijkomende consultatie altijd mogelijk. Patiënten worden ook tijdens de ingreep nauw opgevolgd door het team van ervaren verpleegkundigen. Ook na de ingreep houdt het Coupure Centrum vast aan uitstekende nazorg onder de vorm van post-operatieve consultaties.Als toegewijde en gepassioneerde esthetisch chirurgen beogen dr. Tonnard en dr. Verpaele altijd een uitstekend resultaat met patiëntentevredenheid tot gevolg. Deze drijfveer maakt dat hun zoektocht naar de perfecte techniek een continu proces is. Zo ontwikkelden ze in 1999 de revolutionaire MACS-lift en recenter de vetinjectie technieken SNIF en Nanofat. ‘MACS’ staat voor Minimal Access Cranial Suspension Lift en betekent zoveel als een facelift via een korte insnijding met verticale ophanging van doorgezakte weefsels. Deze eerder kleine insnede loopt voor het oor en langs de bakkebaarden, terwijl bij een gewone facelift de forse insnijding begint ter hoogte van de slapen die doorloopt tot achter het oor. Zodra de huid is vrijgemaakt, worden de onderhuidse weefsels – vet, bindweefsel en spieren- door middel van twee of drie inwendige hechtingen terug op een jeugdige natuurlijke spanning gebracht. Een kleine hoeveelheid overtollige huid wordt weggetrimd en de insnede wordt gesloten. Enkel een klein zo goed als onzichtbaar litteken blijft over. Deze techniek van faceliften wordt ontzettend gewaardeerd door patiënten omdat het een minimale belasting beoogt met een uiterst hoogwaardig en natuurlijk resultaat. ‘SNIF’ of Sharp Needle Intradermal Fatgrafting laat toe om met eigen vet oppervlakkige rimpels te corrigeren, terwijl ‘Nanofat grafting’ een methode is om de stamcellen die in het vet zitten in geconcentreerde oplossing onderhuids aan te brengen om een huidvernieuwing teweeg te brengen.


Beide chirurgen hebben internationale faam verworven met deze technieken en genieten ontzettend veel navolging. Ze zijn geregeld gastspreker op internationale congressen en zijn auteur van talloze wetenschappelijke artikels rond dit onderwerp.


Voor het grotere publiek organiseert het Coupure Centrum informatie avonden over deze MACS-lift. De aanwezigen krijgen een volledige uitleg over de ingreep en ontvangen een informatiepakket. Eveneens krijgen ze een rondleiding in het E:MC2 -het Esthetisch Medisch Centrum- waar alle ingrepen plaatsvinden. Toekomstige patïenten blikken zo even achter de schermen van de kliniek en krijgen inzicht in de praktische werking. Want, hoe kleiner de afstand patiënt-dokter, hoe groter het vertrouwen.


Dit laatste is ook de voornaamste reden waarom de chirurgen opteerden voor de oprichting van een eigen operatief centrum: het E:MC2, dat zijn deuren opende in 2008. Het Esthetisch Medisch Centrum is volledig in beheer van het Coupure Centrum, zodat centraal toezicht op de noodzakelijke kwaliteit immer gegarandeerd is. Het E:MC2 beschikt over vier privé-suites waar patiënten kunnen overnachten. En, het is net hier dat het Coupure Centrum zich onderscheidt van andere klinieken: het biedt persoonlijke begeleiding en opvolging.


Het Coupure Centrum wenst een huis van vertrouwen te zijn waar patiënten eerlijk advies kunnen inwinnen over diverse esthetische ingrepen. De chirurgen opereren steeds volgens de meest recente technieken en met uiterste precisie. Eerlijkheid, techniek en kwaliteit zijn de werkwoorden van het voltallige team!

Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie

T: +32 (0) 9269 94 94

F: +32 (0) 9269 94 95

E: info@coupurecentrum.be

W: www.coupurecentrum.be

Hieronder vindt u een overzicht van behandelingen, aangeboden door Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie.

Door middel van onderstaand formulier kunt u geheel gratis en vrijblijvend informatie aanvragen. U wordt dan zo snel mogelijk via e-mail geïnformeerd.

Selecteer de behandeling(-en) waar u informatie over wilt ontvangen.

[gravityform id="22" title="false" description="false"]

Informeer vrijblijvend naar de prijs van een behandeling.

Wilt u weten of uw behandeling vergoed wordt? Informeer hierover bij uw zorgverzekeraar.

[gravityform id="137" title="false" description="false"]

Heeft u een specifieke vraag over een behandeling of de kliniek? Met dit formulier kunt u een vraag stellen aan Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie.

Bekijk ook deze checklist van veelgestelde vragen over de kliniek, behandelend arts en operatie.

[gravityform id="65" title="false" description="false"]