Behandelcentrum in hyperbare zuurstoftherapie, voor wondgenezing en weefselregeneratie.

Da Vinci Kliniek

De Da Vinci Kliniek in Geldrop is de eerste in zijn soort in de regio. Zo’n beetje de geboortegrond ervan ligt in Den Helder bij de marine. De druktherapie vindt zijn oorsprong in de duikwereld.

In vergelijking met de andere behandelplaatsen in Nederland kent de werkwijze in Geldrop in principe geen verschil, al heeft de zuurstoftank hier de grootste diameter. "Deze is het minst claustrofobisch”, aldus bestuurslid Grosfeld. Daarnaast wil de Da Vinci Kliniek op termijn zich specialiseren. Het bestuur denkt aan stamcellen en groeifactoren (speciaal soort eiwitten in het bloed) . "Maar voordat we zo ver zijn, willen we eerst de zuurstoftherapie goed laten lopen”, benadrukt Grosfeld. De kliniek huist in een kantoorpand aan de Nieuwendijk. Over de naam zegt Grosfeld: "Leonardo da Vinci was een visionair. Dat willen wij ook zijn.”


Behandelindicaties

Als zelfstandig behandelcentrum voor medisch specialistische zorg biedt de kliniek als eerste in de regio, hyperbare zuurstofbehandelingen. Hyperbare zuurstoftherapie stimuleert en verbetert het wondgenezingsproces. Hiermee kan het leven van patiënten met chronische wonden flink verbeterd worden. Voor hen betekent chronisch niet langer ‘voor altijd’.


Voor wie?

Onze kliniek richt zich op ambulante patiënten met de volgende indicatie:

  • chronische en slecht genezende (diabetische) wonden
  • chronische botontsteking
  • weefselschade door bestraling (o.a. van huid, blaas, darmen)
  • overige erkende indicaties, zoals koolmonoxide vergiftiging, bedreigde flaps en grafts

Contactgegevens

Da Vinci Kliniek

T: 040-2180530 

F: 040-2180539

E: info@davincikliniek.nl

W: www.davincikliniek.nl

Gratis brochure aanvragen

Maak (bel)afspraak

Stel uw vraag