FUT Haartransplantatie

Het herverdelen van het eigen haar is een cosmetische ingreep die dus niet wordt uitgevoerd bij haaruitval door ziekte. De behandelingen worden door speciaal opgeleide artsen uitgevoerd. Zij worden geassisteerd door een team van ervaren verpleegkundigen. De patiënt krijgt voorlichting van vakkundig personeel, meestal zelf behandelde mensen, die met behulp van de nieuwste audiovisuele middelen de behandeling en de resultaten tonen.

Hair & Beautyclinic is een divisie van de Laser-Aesthetic klinieken, operatief in België. Hair & Beautyclinic is een privékliniek gespecialiseerd in de nieuwste behandelmethodes op het gebied van plastische, esthetische en cosmetische chirurgie. Hiervoor gebruiken wij geavanceerde apparatuur en de allernieuwste software. Bovendien heeft ons medisch team jarenlange ervaring met plastische en esthetische ingrepen, waardoor onze behandelingen van hoogstaande kwaliteit en met blijvende resultaten zijn. Het medisch team staat sinds ‘96 onder leiding van de Duitse chirurg Dr. Malte Villnow en biedt eveneens de oplossing voor kaalheid. Een probleem waar miljoenen mannen en vrouwen mee geconfronteerd worden.
Het herverdelen van het eigen haar is een cosmetische ingreep die dus niet wordt uitgevoerd bij haaruitval door ziekte. De behandelingen worden door speciaal opgeleide artsen uitgevoerd. Zij worden geassisteerd door een team van ervaren verpleegkundigen. De patiënt krijgt voorlichting van vakkundig personeel, meestal zelf behandelde mensen, die met behulp van de nieuwste audiovisuele middelen de behandeling en de resultaten tonen. Alle gegevens van de patiënt worden zeer vertrouwelijk behandeld. Ieder patiënt heeft de mogelijkheid om bij voormalige patiënten te informeren naar hun resultaat.
De behandeling wordt voor de patiënt zo aangenaam mogelijk gemaakt. Concreet betekent dit: er wordt plaatselijk verdoofd, zodat de behandeling vrijwel pijnloos verloopt. De behandeling heeft een zodanige duur, dat de patiënt deze niet als inspanning ervaart. Tijdens de behandeling kan de patiënt in alle rust naar muziek luisteren of televisie kijken. Na de behandeling krijgt de patiënt een schriftelijke levenslange groeigarantie waarin vermeld  staat dat de door Hair & Beauty geïmplanteerde transplantaten levenslang haren produceren. Naast onze jarenlange ervaring heeft ons medisch team de know-how van alle transplantatietechnieken, zoals micro-graft, slit, prik, FUE, FUT, haarstamceltransplantatie, etc.
Advies als basis voor succes. Duidelijke, eerlijke informatie komt op de eerste plaats, daarom hebben wij een gratis advies uitgewerkt. Zo kunt u volledig ingelicht aan de ingreep beginnen.

Het adviesproject


  • Uw haarkrans wordt onderzocht om te kijken of er voldoende gezonde wortels zijn.
  • U beschrijft uw ideeën en bespreekt deze met de medische consultant en behandelende arts. U kunt eventueel uw kapper uitnodigen om u te adviseren over de haarsituatie, de groeirichting van het haar en dus uw nieuwe kapsel.
  • Aansluitend krijgt u informatie over de behandelingsmethode.
  • Tijdens het vrijblijvend consult krijgt u een prijsindicatie, afhankelijk van het aantal te transplanteren haren.
  • Na de behandeling krijgt u alle nodige informatie over de nazorg en de herstelperiode

U arriveert ‘s morgens vroeg in ons behandelcentrum. Met onze specialist en de arts spreekt u nog één keer uw persoonlijke voorkeuren door. In overleg wordt, afhankelijk van het haartype, het volgende bepaald:
  • Waar de nieuwe haargrens/haarlijn komt
  • In welke groeirichting de haren worden geplaatst
  • Wat de optische haardichtheid zal worden
  • Het tijdsschema en verloop van de dag

Na de medische wasbeurt begeeft u zich naar één van de behandelkamers. Het achterhoofd wordt plaatselijk verdoofd waarna de arts een reepje huid met haarfollikels verwijderd uit de haarkrans. Het hechten gebeurt volgens de Trychophytic closure techniek waardoor er slechts een litteken ter dikte van een potloodstreepje overblijft. Dit litteken is optisch niet waarneembaar en wordt zelfs bij korte kapsels probleemloos gecamoufleerd door de haren op het achterhoofd. Tijdens een korte pauze krijgt u wat te eten, ontspant u zich door te lezen of televisie te kijken. De hoofdhuid achteraan voelt wel strak aan, maar dit gevoel verdwijnt snel. Ondertussen wordt het verwijderde reepje huid door een team van zes tot acht ervaren verpleegkundigen opgedeeld in minuscule single, double en triplegrafts.(haarworteltjes met 1,2 of 3 haartjes). Wanneer dit monnikenwerk achter de rug is, neemt u terug plaats in de comfortabele operatiestoel. Ter ontspanning kunt u een film bekijken of muziek beluisteren. De arts brengt dan met een speciaal ontwikkelde laser of met micronaaldjes het overeengekomen aantal minuscule huidkanaaltjes aan in het te behandelen gebied. In deze huidkanaaltjes, die een doorsnee hebben van 0,4 tot 0,8 mm, worden vervolgens de single-, double- en triple-grafts ingebracht. De singlegrafts worden vooraan geplaatst om het meest natuurlijke effect te verkrijgen. De double- en triple-grafts worden meer naar achteren geplaatst om meer volume te creëren. Als alle grafts zijn ingebracht, is de behandeling voltooid.

Ter afsluiting geeft één van de verpleegkundigen uw haar en de ingeplante haren een medische wasbeurt, waarna u nog enige instructies meekrijgt voor de eerste avond en nacht. De dag na de behandeling krijgt u na het ontbijt een laatste controle en een medische wasbeurt. Na de uitleg en duidelijke instructies voor de komende twee weken mag u weer naar huis. De plaatselijke verdoving is uitgewerkt , dus u mag zelf autorijden. Ons medisch team is in staat in één behandeling tot 10.000 haren te transplanteren. De inactiviteit, professioneel gezien, beperkt zich tot een periode van een achttal dagen. U moet de eerste dagen rekening houden met roodheid in het transplantatiegebied en zwellingen in het aangezicht. Door het microchirurgisch verdelen van het eigen haar en het opvolgen van de allerlaatste technieken kunnen de patiënten een mooi resultaat verwachten. Door de nieuwste hechtingstechnieken beperkt het litteken achter op het hoofd zich echt tot een fijn potloodstreepje.

Bijdrage van: Etienne Orens bij Hair & Beautyclinic
Reactie plaatsen