GentleWaves - Skinfitness voor het gelaat

[caption id="attachment_206607" align="alignnone" width="170"] Maria Pardo[/caption]

Het is nieuw in Nederland, in Amerika inmiddels een rage, vele televisieprogramma’s en glossy magazines staan er vol mee. Het is van belang om niet alleen een goed uitziende huid te hebben, maar bovenal een gezonde huid. Het GentleWaves; Skin Fitness Systeem is de revolutionaire doorbraak voor een natuurlijke, snelle en pijnloze huidverjongingsbehandeling.
GentleWaves (GW) introduceert Beautylicht een NASA techniek, GW - LED photomodulation. Dit herstelt en repareert de cellen o.a. zonbeschadingen (voorloper van huidkanker). GW werkt aan de fundering van de huid en geeft de huid nieuwe energie. De werking is als de fotosynthese bij planten, deze draaien naar het licht voor energie!
Gentle Waves kan worden toegepast voor de volgende zaken:
  • Verbetering van de huidconditie
  • Verbetering huidstructuur, verfijning van de poriën.
  • Vermindering van de fijne lijntjes en rimpels
  • Meer elasticiteit door aanmaak van collageen en elastine
  • Versteviging van het gezicht, oogcontour, kaaklijn en decolleté,
  • Vochtwallen onder de ogen.
  • Littekens, acne, couperose, pigmentatie en zonneallergie

Het systeem zorgt ervoor dat de collagenese, de natuurlijke afbraak van collageen, onder meer door de blootstelling aan de schadelijke UV-straling van het zonlicht, wordt hersteld.

Collagenese leidt uiteindelijk tot het ‘instorten’ van de huidstructuur. GentleWaves vermindert als enige methode deze huidverouderingsprocessen. Plus: het herstelt de huid door ontstekingen aan te pakken. Schade van (teveel) zonlicht komt overeen met huidontstekingen. GentleWaves onderdrukt de huidbelemmerende MMP (matrix metalloproteïnases) enzymen die de productie van structurele eiwitten verminderen zoals collageen en elastine waardoor rimpels en lijnen ontstaan.


[caption id="attachment_206608" align="alignnone" width="170"] GentleWaves lamp[/caption]


GentleWaves is een Low Level Light (LLL) techniek die de huidcellen stimuleert. De LED photomodulation technologie werkt met 2000 LEDs (light emitting diodes). Het gele licht wordt gepulseerd en zó gecodeerd dat de cellen het omzetten in extra energie. Een unieke manier om de huidcellen nieuw collageen en elastine te laten aanmaken. Vergelijkbaar met het fotosyntheseproces waarbij planten energie halen uit het zonlicht.

Het GW Skin Fitness Systeem herstelt (repareert) en verstevigt de huid door nieuwe lagen collageen op te bouwen, hetgeen essentieel is in de strijd tegen huidveroudering. Daarnaast vermindert GW de collagenese (natuurlijke afbraak van collageen onder invloed van licht). GW werkt aan de fundering zodat de huid weer gezond wordt.

In tegenstelling tot andere lichttechnieken (lasers e.d.), die warmte (photothermolyse) nodig hebben om de huid te verbeteren, brengt het GW licht een photobiochemisch proces op gang. In dit proces, dat vergelijkbaar is met de photosynthese in planten, heeft het licht een interactie met de cellen en stimuleert het de productie van collageen en elastine. Het succes van photomodulation ligt in de specifieke code, waarmee de lichtpulsen worden afgegeven.

Photomodulation is te vergelijken met een barcode lezer. Het rode licht dat uit een barcode lezer komt, breekt de code in specifieke codes zodat deze herkent worden door de scanner. Elk produkt heeft een eigen unieke code. Bij photomodulation is er een gecodeerde reeks van gepulseerd low level licht, die in staat is om de cellen te activeren om nieuw collageen en elastine aan te maken.

GW verbetert niet alleen een verouderde en zonbeschadigde huid, maar vermindert ook de collagenese - de collageen afbraak door enzymen, hetgeen uiteindelijk leidt tot huidveroudering. MMP enzymen die de productie van structurele eiwitten zoals collageen en elastine verminderen, zijn te vergelijken met termieten die de fundering ondermijnen. GW werkt juist aan de fundering van de huid door middel van een unieke combinatie van herstel en preventie. GW maakt de huid weer gezond, zowel van binnen als van buiten, terwijl andere lichtbehandelingen alleen de buitenkant van de huid verbeteren en niet in staat zijn om de aanval van de MMP enzymen te keren.


 


[caption id="attachment_206609" align="alignnone" width="170"] Voor de behandeling[/caption]

[caption id="attachment_206610" align="alignnone" width="170"] Na 8 behandelingen[/caption]Binnen enkele weken is het resultaat te zien en te voelen - de huid wordt gladder en zachter. Twee behandelingen per week, gedurende een maand zijn nodig om de huid weer in topvorm te krijgen en ervoor te zorgen dat de huid er weer gezond en stralend uit gaat zien. Zelfs na de laatste behandeling zal het effect van de behandeling doorwerken en blijft de huid zich verbeteren. Om het effect te behouden zijn onderhoudsbehandelingen noodzakelijk.

De GW behandeling is pijnloos en snel; de behandeling kan gebruikt worden als een stand-alone maar is ook uitstekend te combineren met een Elos-behandeling (behandeling voor huidverjonging).

Door de toegevoegde waarde van GW zullen de resultaten van andere behandelingen optimaliseren. GW verbetert niet alleen een verouderde en zonbeschadigde huid, maar vermindert ook de collagenese - de collageen afbraak door enzymen, hetgeen uiteindelijk leidt tot huidveroudering.
Voor optimaal resultaat zijn 10 behandelingen nodig. De tekenen van zonnebrand verdwijnen, de onderliggende, onzichtbare collageenschade herstelt en de huid verjongt. GentleWaves is bovendien het eerste en enige FDA goedgekeurde LED systeem ter wereld voor de behandeling van rimpels rond de ogen.

Bijdrage van: Maria Pardo, Huidspecialist en schoonheidsspecialist bij MARYVI Huidinstituut
Reactie plaatsen