Huidverstrakking met Accent Radiofrequency

Er wordt voortdurend gezocht naar minder invasieve methoden om de kwaliteit van de huid te verbeteren. Peelings kunnen worden toegepast om de huid op te frissen, mesotherapie kan de huid veerkrachtiger maken, injectables laten rimpels verdwijnen. Op het gebied van huidverslapping konden we tot nu alleen laserbehandelingen inzetten, zoals de Nd:YAG laser en de CO2 laser.

Inmiddels is er een nieuwe methode bijgekomen, die veel voordelen heeft ten opzichte van de genoemde lasers. De behandeling met Accent radiofrequentie maakt de huid strakker.

Hoe werkt het?

Radiofrequente apparatuur werkt op basis van radiofrequente straling. Deze (onzichtbare) straling dringt door in de huid en zorgt daar voor verwarming van het weefsel. Als reactie op die warmte wordt er meer collageen gevormd waardoor de huid verstrakt. Radiofrequentietherapie is bij uitstek geschikt voor verslapping in het gezicht en bij de kaaklijn, maar kan ook worden toegepast bij verslapping van de hals of het decolleté.

Accent Radiofrequency

Er zijn verschillende systemen die gebruik maken van radiofrequente straling, zoals Thermage en Velasmooth. Inmiddels is er een totaal nieuw systeem: Accent Radiofrequency. Dit systeem kan worden beschouwd als een radiofrequentie-apparaat van de tweede generatie. Er zijn namelijk belangrijke verschillen tussen de Accent en zijn voorgangers.

Zo is de Accent het enige systeem met twee verschillende standen: unipolair en bipolair. In de bipolaire stand blijft de radiofrequente straling oppervlakkig in de huid. Deze stand is met name geschikt voor de verstrakking van dunnere huidgebieden. 

De behandeling

Behandelingen op basis van radiofrequente straling (zoals Thermage) staan bekend als vrij pijnlijk. Omdat in de handstukken van de Accent een ingebouwde koeling zit, wordt de huid beschermd tegen oververhitting en is de behandeling te verdragen. De Accent geeft een toegenomen doorbloeding van de huid en een gevoel van warmte / hittewerking. De huid kan na de behandeling wat rood zien maar verder heeft u er geen last van. Ook zijn bij deze methode geen elektrodes nodig. De behandeling wordt in de regel uitgevoerd door een huidtherapeut en duurt 20-30 minuten. De behandeling verloopt prettig en snel, zonder veel druk op de huid uit te oefenen. Meestal zijn vier tot zes behandelingen nodig voor een optimaal resultaat, steeds met een interval van twee weken.

Resultaten

Het korte termijneffect is meteen na de behandeling al merkbaar: de huid is zichtbaar strakker. De aanmaak van nieuwe collagene vezels neemt echter meer tijd in beslag. Vandaar dat de verbetering nog twee tot vier maanden na de behandeling doorgaat. Wel wordt een maal per 3-4 maanden een onderhoudsbehandeling aanbevolen, om het effect te behouden. De grote tevredenheid onder de cliënten die met de Accent behandeld zijn, is al een graadmeter voor de effectiviteit van de behandeling. Zeker ten opzichte van vergelijkbare behandelingen zijn de resultaten met de Accent beter. Uit eigen onderzoek dat gedaan is bij Velthuis Kliniek is gebleken de Accent duidelijk zichtbare en meetbare resultaten geeft. De belangrijkste is natuurlijk dat de huid weer strakker wordt.

Prijzen

Hoewel Accent Radiofrequency een state-of-the-art apparaat is, blijken de kosten vele malen lager te zijn dan bij de oudere radiofrequentie-apparaten. De prijzen variëren van € 175 tot enkele honderden euro’s per behandeling.

Wanneer welke behandeling?

In de loop der jaren verouderd de huid steeds een beetje meer. Bij beginnende huidveroudering en een verslechterde huidconditie in het gezicht kan de Nd:YAG laser in combinatie met een oppervlakkige peeling ingezet worden. De warmte van deze lang gepulste laser dringt diep door in de huid en stimuleert daar de aanmaak van nieuw collageen. Een behandeling met deze laser is niet pijnlijk, u voelt wel de warmte. Is de huid meer verouderd dan is een behandeling met fractional CO2 laser te overwegen.
Bij beginnende verslapping is Accent Radiofrequency de aangewezen behandeling. Dit apparaat heeft een groter effect op het onderhuidse weefsel en kan dus echt een verschil maken. Is de huid meer verslapt of is volume het probleem dan is behandeling met Accent geen mogelijkheid en kan u behandeling met injectables of eventueel een chirurgische ingreep overwegen.
Met de komst van Accent Radiofrequency is het aanbod aan niet-invasieve huid verbeterende behandelingen beduidend groter geworden. De Accent biedt mogelijkheden die tot nu toe niet of nauwelijks beschikbaar waren.

Bijdrage van: dr. P.J. Velthuis, Dermatoloog, Medisch Directeur Velthuis Kliniek bij Velthuis Kliniek Eindhoven, Hilversum, Rotterdam, Enschede en Velp
Reactie plaatsen