Fractionele lasers

Er zijn twee verschillende fractionele lasers die in de kliniek gebruikt worden. De 1540 is een niet-ablatieve laser met een golflengte van 1540 nM. Niet-ablatief wil zeggen dat de huid volledig intact blijft. De 2940 is een ablatieve laser waarbij een deel van de huid verdampt. De gebruikte golflengte is 2940 nM. Elk van deze lasers hebben hun eigen specifieke indicaties.

Het risico op bijwerkingen (langdurige roodheid, infecties, littekens en pigmentverschuivingen) bij de fractionele laser is minder dan bij de (fractionele) CO2 laser, die werkt met een golflengte van 10.600 nM.

De fractionele laser (1540, niet-ablatief) is een methode voor het reduceren van littekens, striae, fijne rimpels, zwangerschapsmasker en/of (andere) pigmentvlekjes. Meestal zijn er meerdere behandelingen noodzakelijk (drie tot vijf).

De fractionele laser (2940, ablatief) is een methode voor het reduceren van (diepe) rimpels goedaardige oppervlakkige pigmentvlekken, vergrootte poriën, oppervlakkige littekens, huidverkleuring door bloedvaatjes en het verbeteren van de algehele huidtextuur. Meestal is 1 behandeling voldoende.

Nieuw en uniek behandelprotocol striae

Met het nieuwe en unieke behandelprotocol kunnen we striae, de ontsierende rode of witte strepen op de huid die om allerlei redenen kunnen zijn ontstaan, effectief behandelen. Het behandelingprotocol bestaat uit drie modaliteiten: fractionele laser, diepinfrarood en ZO Medical van Obagi.

Ten eerste de fractionele laser. Met trots werkt de kliniek als eerste en enige in de Benelux met de Palomar Icon, het platform dat het resultaat is van intensieve samenwerking van Palomar, Harvard University en Massachusetts General Hospital.
Belangrijker lijkt echter dat deze nieuwe technologie het enige door de Amerikaanse FDA goedgekeurde laserhandstuk ter wereld kent voor de behandeling van striae. Klinische studies laten bij 100% van de behandelde patiënten een verbetering zien tussen de 50% tot 100%. Meestal zijn er 3 tot 5 sessies noodzakelijk, met tussenpozen van 4 weken.

Dan is er de behandeling met diepinfrarood. Door in één en dezelfde sessie diepinfrarood toe te voegen, worden ook de diepere huidlagen bereikt en kan de aanmaak van collageen worden gestimuleerd.

Tenslotte optimaliseert de nieuwe productlijn van Dr. Zein Obagi de behandeling. Wij zijn de eerste in Nederland die de innovatieve lijn ZO Medical in huis heeft. Retinol speelt een centrale rol bij de behandeling van striae, dat in hoge concentratie en speciale aflevertechniek aanwezig is in de diverse producten van ZO Medical.

Deze productlijn is eerder in 2012 in de VS aangekondigd door Dr. Zein Obagi, dermatoloog, en bestaat uit veertien nieuwe grensverleggende producten. Het basisprincipe van de nieuwe filosofie van Dr. Obagi is het ontwikkelen van producten met een therapeutische werking, die gericht zijn op het creëren en onderhouden van een gezonde huid. De nieuwe lijn kan dan ook naadloos worden gecombineerd met de cosmetische lijn ZO Skin Health. Zo ontstaat een optimaal regime voor huidverzorging en -bescherming.

De productlijn is gebaseerd op hoge concentraties krachtige ingrediënten, zoals retinol, geavanceerde peptiden en anti-oxidanten in combinatie met een gepatenteerde aflevertechniek.

De producten uit de ZO Medical lijn werken samen om de huid gezond te maken en houden. Er zijn aangepaste protocollen voor specifieke indicaties, waaronder huidveroudering, zonbeschadiging, pigment, ontstekingen, acne en vette huid, rosacea, roodheid, striae en littekens.

Bijdrage van: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde
Reactie plaatsen