Fraxel Repair Laserbehandeling

[caption id="attachment_206067" align="alignnone" width="300"] dr. B. Heykants bij Da Vinci Clinic[/caption]

De Fraxel Repair laserbehandeling is een revolutionaire methode om ernstig verouderde huid te behandelen. Het combineert een krachtige CO2 laser met fractionele technologie om het ongewenste weefsel te verwijderen. Dit resulteert in een opmerkelijke verjonging en lift van de huid. Een effectieve en veilige manier om er jaren jonger uit te zien.

Verloop van de behandeling

De huid wordt verdoofd met een gel. Vlak voor de behandeling krijgt u een injectie en/of licht pijnstillende tablet. Een behandeling van gezicht en hals duurt ongeveer twee uur. Na de behandeling mag u direct naar huis.

Indicaties

• fijne en diepe rimpels
• onregelmatige huidstructuur
• huidverslapping ter hoogte van de kaken en kaakrand
• ooglidverslapping
• zonverouderde huid met pigmentvlekken en couperose
• verouderd decolleté en handen

Meestal wordt het gelaat inclusief hals behandeld. De ogen, mondzone of bovenlip kunnen eventueel apart behandeld worden.

Herstel

Na de behandeling zijn soms puntvormige bloedinkjes zichtbaar en kan er licht verlies van wondvocht optreden. Na 48 uur is de huid geheeld. De huid begint dan te schilferen, wat jeuk kan geven en een nieuwe huid wordt zichtbaar.
Eventuele zwelling zal binnen een week verdwijnen. Roodheid verdwijnt geleidelijk over een periode van vier weken.
Wij raden u aan om tot drie maanden direct zonlicht te vermijden en de huid altijd te beschermen met een hoge beschermingsfactor.

Aantal vereiste behandelingen

Meestal is één behandeling voldoende voor een mooi en bevredigend resultaat. Bij een zeer ernstig zonbeschadigde huid of erg diepe rimpels kan de behandeling na een half jaar herhaald worden.

Bijwerkingen

Dankzij de nieuwe techniek is de kans op bijwerken sterk afgenomen.

Bijdrage van: dr. B. Heykants, arts bij Da Vinci Clinic
Reactie plaatsen