Obagi Nu-Derm en Blue PeelHet Obagi Nu-Derm Systeem is een toonaangevend, door de FDA goedgekeurd, programma. Voor onze praktijk is Obagi Nu-Derm de gouden standaard van huidverzorging en -verjonging. Ik ken geen ander systeem dat zo consequent effectief werkt voor het corrigeren van een zonbeschadigde huid, melasma, grove poriën en acnelittekens. Obagi Blue Peel is een geavanceerde en effectieve chemische TCA peeling; een ingrijpende, maar tevens veilige peeling.

Obagi Nu-Derm

Het Obagi Nu-Derm Systeem is een medisch huidverzorgingssysteem voor het effectief stimuleren en verjongen van de huid. Het maakt gebruik van crèmes in combinatie met de medicijnen Tretinoïne en Hydrochinon. Tretinoïne is de meest bestudeerde, topische remedie tegen huidveroudering en Hydrochinon zorgt voor een gelijkmatige huidtoon en vermindert hyperpigmentatie.
Waar de meeste producten slechts aan de oppervlakte van de huid werken, werken de producten in het Obagi Nu-Derm System samen om een diepe penetratie van de actieve ingrediënten te verzekeren. Door de combinatie met de medicijnen is het een medisch systeem en alleen via artsen te verkrijgen is. Obagi Nu-Derm is niet nieuw. De ingrediënten hebben een lange geschiedenis op het gebied van veiligheid en effectiviteit ondersteund door medische literatuur.
Het proces bestaat uit een thuisbehandeling van 8 tot 12 weken intensief conditioneren van de huid. Het dringt door de huid om de celvernieuwing te stimuleren en te helpen bij de wederopbouw van een gezonde en goed gehydrateerde huid.

Obagi Blue Peel

De Obagi BluePeel is een TCA peeling. Voordat wij een Obagi Blue Peel uitvoeren is het belangrijk de huidcelfuncties te verbeteren met het Obagi Nu-Derm Systeem, zodat de huid goed voorbereid is op de peeling. Daarbij wordt door het Nu-Derm Systeem alvast de gevoeligheid, hyperpigmentatie, verkleuringen en fijne lijntjes verminderd.
Door de goede voorbereiding zal er een snel herstel van de normale huidstructuur en functie van de huid na de Blue Peel behandeling plaatsvinden. Dit zal uiteindelijk het eindresultaat en daarmee ook de tevredenheid ten goede komen.

Hoe werkt de Blue Peel?

In tegenstelling tot gewone alfa-hydroxy peelings of thuisbehandelingen, wordt Obagi Blue Peel uitsluitend gedaan door een arts of huidtherapeut. Gebaseerd op uw behoeften en huidconditie, bepalen we de sterkte van de peeling. Obagi Blue Peel gebruikt Trichloorazijnzuur (TCA) als actief ingrediënt in combinatie met de  gepatenteerde Blue Base van Obagi. De diepte van de peeling wordt gebaseerd op de mate van huidschade en uw gewenste transformatie.

Wat kunt u verwachten?

Een Obagi Blue Peel behandeling duurt ongeveer een uur en vereist geen verdoving. De peeling wordt aangebracht op uw gezicht tot in de haarlijn en uitgewaaierd over de kaaklijn richting uw hals. U kunt een branderig gevoel krijgen, dat slechts een paar minuten aanhoudt maar behoorlijk intensief kan zijn. Omdat we gebruik maken van een blauwe vloeistof heeft uw huid na de behandeling een blauwe gloed. Deze gloed verdwijnt binnen 12 tot 24 uur.
Afhankelijk van de sterkte en diepte van de behandeling, kunt u een lichte zwelling ervaren. Binnen twee tot drie dagen zal uw huid starten met het peelen. Dit houdt daarna aan. In de zevende tot tiende dag zou uw huid hersteld moeten zijn. Deze ‘downtime’ is afhankelijk van de diepte van uw Obagi Blue Peel.

Wanneer uw huid klaar is met peelen en volledig hersteld zult u een zichtbare verbetering in uw huidstructuur zien. Uw huid blijft zich in de daarop volgende vier tot zes weken verbeteren en zal er nog steviger, zuiverder, zachter, gezonder en jonger gaan uitzien. Nadat uw huid volledig is hersteld kan er weer gestart worden met het Nu-Derm Systeem om het resultaat van de peeling te onderhouden en de verjonging in stand te houden.

Als plastisch chirurg vind ik het een voordeel dat ik met de Blue Peel een directe controle heb over de diepte van de peeling. Dit dankzij de blauwe kleur en de eigenschappen van de peeling. Er is dus geen risico dat de peeling te diep de huid in gaat. Obagi Blue Peel geeft snel zichtbaar resultaat. Beide Obagi-systemen : Obagi Nu-Derm in combinatie met een medium diepe of diepe Obagi Blue Peel zorgen zo voor klinisch bewezen langdurige resultaten op het gebied van huidverjonging. 


Bijdrage van: Dr. L.P. van der Weij, Plastisch chirurg dr. van der Weij – Esthetische Plastische Chirurgie
Reactie plaatsen