Borstverkleining (man)

Mannenborsten (man boobs) verdwijnen met een borstverkleining!

Borstvorming bij mannen, ofwel man boobs (gynaecomastie) is een veelvoorkomend probleem. Bijna de helft van de mannen heeft er in meer of mindere mate last van. En hoewel het verschijnsel meestal onschuldig is, brengt het vaak schaamte met zich mee. Een borstverkleining kan dan ook een heel welkome oplossing bieden. Het teveel aan vet- en klierweefsel wordt verwijderd en de oorspronkelijke contouren van de borst worden hersteld.

De mogelijkheden van een borstverkleining bij mannen

Borstvorming bij mannen (gynaecomastie) wordt meestal zichtbaar in de puberteit. Maar ook op middelbare leeftijd kunnen borsten bij mannen ontstaan. De oorzaak is vaak onduidelijk en meestal verdwijnen de zwellingen vanzelf weer. Belemmert borstvorming u echter in het dagelijks leven dan is het goed hier wat aan te doen. Met hulp van een borstverkleining kunnen we de plaatselijke vetophopingen wegnemen en ook het teveel aan klierweefsel verwijderen.

Consult borstverkleining man (gynaecomastie)?

Bij ABC Clinic starten we een borstverkleining of gynaecomastie altijd met een vrijblijvend consult. De plastisch chirurg bespreekt uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt graag al uw vragen over de borstverkleining.

De behandeling

De borstverkleining kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder algehele narcose plaatsvinden. Dit is afhankelijk van het wel of niet aanwezig zijn van klierweefsel. Heeft u enkel vetweefsel dan zal de behandeling bestaan uit een liposuctie onder lokale verdoving. De behandeling wordt dan uitgevoerd door de cosmetisch arts.

Is er tevens klierweefsel aanwezig dan zal de behandeling uitgebreider zijn en worden uitgevoerd onder algehele narcose door de plastisch chirurg. De anesthesist brengt u dan voor aanvang van de behandeling onder algehele narcose. Om overtollig klierweefsel te kunnen verwijderen, maakt de plastisch chirurg een klein sneetje aan de onderzijde van de tepelhof. Vervolgens wordt het overschot aan klierweefsel van de huid en spier losgemaakt en verwijderd. Nadat het sneetje gehecht is, wordt met hulp van een liposuctie behandeling nog het overtollig vetweefsel weggezogen. De ingreep eindigt met het aanbrengen van een verband rond de borst.

Resultaat van een borstverkleining

Bij vet- en klierweefsel:
Vlak na de operatie kunt u wat last hebben van zwellingen en stijfheid. Als dit ongemak in de loop van de week afneemt, wordt het eerste effect al goed zichtbaar. Na enkele dagen kunt u uw bezigheden weer oppakken, na een week of zes is ook zwaardere inspanning weer mogelijk. De eerste maanden kunnen de littekens nog wat vurig van kleur zijn. Na verloop van tijd zal dit langzaam verdwijnen en zullen de littekens nauwelijks nog zichtbaar zijn. Na ongeveer zes maanden zijn de nieuwe contouren van uw borstkas blijvend gevormd.

Bij enkel vetweefsel:
De eerste dagen na de ingreep kunt u last krijgen van zwellingen en blauwe plekken. Nadat deze in de loop van de week afnemen, zal het eerste resultaat zichtbaar worden. Het definitieve effect zal echter pas na twee tot drie maanden bereikt zijn.


Waar word ik geopereerd?

De behandeling gynaecomastie (mannenborsten) wordt door de Nederlandse plastisch chirurgen uitgevoerd in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Onze Belgische plastisch chirurgen opereren in de o2 kliniek in Antwerpen en in het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare. U profiteert zo van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren en verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.

Waarom zou u voor ABC Clinic kiezen voor een borstverkleining of gynaecomastie?

  • Gecertificeerde cosmetisch artsen en plastisch chirurgen die zich gespecialiseerd hebben in de borstverkleining bij mannen;
  • Persoonlijke aandacht en goede nazorg;
  • Goede en eerlijke prijs-kwaliteit verhouding;
  • Cliënten waarderen ons met een 9.3 (meer dan 450 ervaringen);
  • Wij werken enkel met de veiligste en bewezen systemen (Lipomatic);
  • Wij hanteren een kwaliteitsmanagementsysteem conform ISO9001:2015;
  • Consultgesprek met de behandelend cosmetisch arts of plastisch chirurg;
  • Korte wachttijden;
  • Gratis en discreet parkeren voor de kliniek en verse koffie.

Wilt u meer informatie ontvangen over de behandeling of prijs van een borstverkleining voor mannen?

Neem dan vrijblijvend contact op met ABC Clinic via onderstaand formulier. U wordt dan zo spoedig mogelijk geïnformeerd.


[gravityform id="160" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen