Couperose

Couperose is de aanwezigheid van kleine verwijde bloedvaatjes in het gezicht (teleangiëctasieën). Het is een onschuldig verschijnsel dat bij vooral mensen met een blanke huid voorkomt. De oorzaak is niet bekend, maar over het algemeen is het erfelijk bepaald en treedt het spontaan op. Meestal treden de eerste verwijde bloedvaatjes op vanaf de leeftijd van 30 jaar en het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Met behulp van laser kan couperose op een elegante en effectieve manier worden behandeld. Gemiddeld zijn er drie tot vier couperosebehandelingen nodig met tussenpozen van twee maanden. Daarnaast is camouflagetherapie geadviseerd door een huidtherapeut ook een zinvolle aanvulling om de couperose te verbergen.Voor                                                                   Na

Indien de verwijde bloedvaatjes worden verwijderd met de laser is het van belang dat vooraf goed wordt beoordeeld of de huid en de vaatjes geschikt zijn voor deze methode. Te diep liggende vaatjes of lichte vaatjes kunnen niet met de laser worden behandeld. De huid wordt met de vaatlaser niet aangetast, alleen de vaatjes worden behandeld. Er zal warmte in de huid ontstaan, wat extra roodheid kan veroorzaken, maar deze trekt na enkele uren weg. Soms kunnen er nadien een aantal korstjes of velletjes ontstaan.

Omdat het laserlicht ook in pigment wordt geabsorbeerd wordt er geadviseerd om 6 weken voor en 6 weken na de behandeling de zon te vermijden.

Let op: Foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar de resultaten van een behandeling bij couperose kunnen per persoon verschillen. Elk lichaam is uniek en vraagt om en persoonlijke benadering. Een consult met de huidtherapeut is dus altijd noodzakelijk.
Afhankelijk van de hoeveelheid vaatjes en de locatie op het lichaam zijn er gemiddeld twee tot tien behandelingen nodig met een pauze van vier tot acht weken om een optimaal resultaat te bereiken. Omdat couperose vaak erfelijk is bepaald, kunnen er na verloop van tijd weer nieuwe vaatjes ontstaan. Dit is uiteraard per persoon verschillend en de behandeling kan worden herhaald om het resultaat mooi te houden. Bijvoorbeeld een tot twee keer per jaar. De huidtherapeuten van ABC Clinic hechten een groot belang aan het verantwoord werken met lasers. Er wordt gewerkt volgens een vast protocol. Daarnaast hebben de huidtherapeuten een HBO opleiding huidtherapie afgerond en zijn ze BIG geregistreerd.
  • BIG-geregistreerde huidtherapeuten;
  • Persoonlijke aandacht en goede nazorg;
  • Hoogste prijs tegen een uitstekende prijs;
  • Cliënten waarderen ons met een 9.3 (meer dan 400 beoordelingen);
  • Veilige en bewezen producten;
  • Consultgesprek met de huidtherapeut;
  • Korte wachttijden;
  • Gratis en discreet parkeren voor de kliniek en verse koffie.

Neem dan vrijblijvend contact op met ABC Clinic via onderstaand formulier. U wordt dan zo spoedig mogelijk geïnformeerd.


[gravityform id="160" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen