Schaamlipcorrectie

Geen pijn meer
Sommige vrouwen worden in hun dagelijkse bezigheden belemmerd door de grootte van hun schaamlippen. Zo kunnen fietsen en paardrijden een pijnlijke aangelegenheid worden. Maar ook remmingen in het seksuele leven komen veel voor. Een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) of schaamlipverkleining is een heel dankbare ingreep die voor een goede oplossing zorgt, mits goed uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg! Niet iedere plastisch chirurg heeft zich bekwaamd in de schaamlipcorrectie of schaamlipverkleining en dus is de keuze voor de plastisch chirurg een belangrijke. Vooral plastisch chirurg Pieter Vermeulen voert veel revisiechirurgie uit bij vrouwen bij wie de behandeling niet goed gegaan is. Een schaamlipcorrectie of schaamlipverkleining is een zeer gespecialiseerde ingreep. Veel plastisch chirurgen en artsen zorgen helaas voor een onregelmatig litteken op de rand van de schaamlippen, hetgeen vaak zeer pijnlijk is. Dit is bij de technieken die wij hanteren niet het geval.

Een schaamlipcorrectie of schaamlipverkleining zorgt voor een heel mooi en natuurlijk resultaat. In de dagen na de behandeling kunt u wel last hebben van zwellingen. Koelen kan helpen om het ongemak hiervan te verminderen. Na enkele dagen kunt u uw werkzaamheden weer oppakken. Na zes weken bent u volledig hersteld en is ook seksuele activiteit weer mogelijk.

Let op: Foto's geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten van een schaamlipcorrectie of schaamlipverkleining kunnen per persoon verschillen. Elk lichaam is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een consult met de behandelend plastisch chirurg is dus altijd noodzakelijk. Tijdens het consult kan de plastisch chirurg u voor- en nafoto's tonen van vergelijkbare situaties.Bij ABC Clinic starten we een schaamlipcorrectie altijd met een vrijblijvend consult met de behandelend plastisch chirurg. De plastisch chirurg bespreekt uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn van een schaamlipcorrectie en beantwoordt graag uw vragen.
Zwangerschappen, bevallingen maar ook erfelijke factoren kunnen er de oorzaak van zijn dat de binnenste schaamlippen groter zijn (geworden) dan de buitenste. Het brengt vaak veel pijn en ongemak met zich mee. Tijdens een schaamlipcorrectie of schaamlipverkleining wordt het overtollig weefsel secuur weggehaald; de binnenste en soms ook buitenste schaamlippen worden gecorrigeerd en verkleind.

Een schaamlipcorrectie vindt plaats onder algehele of lokale verdoving en wordt uitgevoerd door onze plastisch chirurgen. Na de behandeling mag je dezelfde dag het ziekenhuis of de kliniek verlaten. Je komt op postoperatieve controle bij de plastisch chirurg één week na de operatie. De hechtingen zijn oplosbaar, dus die hoeven niet verwijderd te worden.


Na een bevalling kan de vagina, die dient als geboortekanaal, onder grote stress hebben gestaan. Deze uitrekking herstelt meestal van zichzelf, maar soms kan de vaginawand zeer slap blijven. Op dat ogenblik is een vaginale verjonging noodzakelijk. Een vaginavernauwing kan in dezelfde operatie plaatsvinden met een schaamlipverkleining.
Tijdens een schaamlipcorrectie kan ook de huid over de clitoris bijgetrimd worden. Sommige vrouwen vragen daarentegen juist om de clitoris wat meer te bedekken, omdat deze te gevoelig is. Ook dit is mogelijk tijdens dezelfde ingreep.
Meestal verdwijnt het vet uit de grote schaamlippen tijdens het ouder worden. Op dat moment kan het nodig zijn om dit vet opnieuw in te brengen (via lipofilling), of het teveel aan huid te verwijderen. Ook dit gebeurt met aandacht voor symmetrie en plaatsing van de littekens. Deze littekens liggen tussen de grote en kleine schaamlippen en zijn dus onzichtbaar na de ingreep.
De schaamlipcorrectie wordt uitgevoerd (onder plaatselijke verdoving) in de ABC Clinic in Breda. Drs. P. Vermeulen opereert ook in het St. Lucas in Brugge (België).
  • Gespecialiseerde plastisch chirurgen die zich gespecialiseerd heeft in esthetische genitale chirurgie (inclusief revisiechirurgie);
  • Persoonlijke aandacht en goede nazorg;
  • Goede en eerlijke prijs-kwaliteit verhouding;
  • Cliënten waarderen ons met een 9.3 (meer dan 450 ervaringen);
  • Wij hanteren een kwaliteitsmanagementsysteem conform ISO9001:2015;
  • Consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg;
  • Korte wachttijden;
  • Gratis en discreet parkeren voor de kliniek en verse koffie.

Neem dan vrijblijvend contact op met ABC Clinic via onderstaand formulier. U wordt dan zo spoedig mogelijk geïnformeerd.


[gravityform id="160" title="false" description="true"]

Reactie plaatsen