Borstlift

Als de stevigheid van borsten afneemt, kan de tepel onder de borstplooi komen. Met een borstlift kunnen we dit corrigeren. De borsten zijn zijn na een borstlift steviger en maken een jongere indruk.

Veranderde vorm borsten


Door onder meer zwangerschap, gewichtsverlies en huidveroudering neemt de stevigheid van borsten af. Door deze verslapping komen de tepels soms onder de borstplooi. Met een borstlift kan dit rechtgezet worden: de plastisch chirurg verplaatst de tepel en de tepelhof naar een mooie positie. Het resultaat van een borstlift is blijvend. Maar een borstlift stopt de natuurlijke veroudering van de huid uiteraard niet. Indien gewenst kunt u een borstlift combineren met een borstvergroting.

De borstlift behandeling


Een borstlift vindt plaats onder algehele narcose. De plastisch chirurg maakt een snede rond het tepelhof en een verticale incisie tussen de tepel en de borstplooi. De tepel en het tepelhof krijgen een nieuwe positie hoger op de borst. Na het wegnemen van het overtollige huid worden de incisies gehecht. Na zo’n 2 weken gaan de hechtingen eruit.

Na de behandeling


Na de behandeling zijn de borsten gezwollen. Dit neemt vanzelf af. Na zo’n 2 tot 3 maanden zijn de borsten helemaal hersteld. Om de wondgenezing niet te verstoren, raden wij aan om 6 weken dag en nacht een speciale BH te dragen en daarna nog enkele tijd een sportbeha. Kracht zetten met de borstspieren vermijden (denk aan het tillen van boodschappen of kinderen), evenals zware lichamelijke inspanning en de armen boven het hoofd brengen. Vermijd gedurende deze periode blootstelling aan direct zonlicht. Gebruik wanneer nodig zonnebrandcrème met minimaal factor 30. De littekens van de incisies zullen nooit volledig onzichtbaar zijn. Na ongeveer 1 jaar zijn er alleen nog kleine witte lijntjes over, die door de positie nauwelijks waarneembaar zijn.

Risico’s en bijwerkingen


Zoals bij elke chirurgische ingreep brengt ook de borstlift risico’s met zich mee. Ongewenste nevenwerken komen echter maar zeer zelden voor. Toch willen wij u graag volledig informeren. De risico’s zijn: nabloeding, kans op infectie (minder dan 1%, drastisch lager bij niet-rokers), littekenhypertrofie en een afgenomen gevoeligheid. Uw arts zal u uitgebreid informeren over hoe de risico’s tot het minimale kunt beperken. Ook houden wij middels controles het helingsproces in de gaten. In de chirurgische bijsluiter van de NVPC vindt u meer informatie over risico’s en bijwerkingen.

Polytech polyurethaan implantaten


Na het inbrengen van een lichaamsvreemd voorwerp, zoals een borstimplantaat of pacemaker, reageert uw immuunsysteem door bindweefsel om het voorwerp ofwel kapsel heen te vormen. Tijdens het natuurlijke genezingsproces kan dit bindweefsel samentrekken. Soms (10 tot 15%) is de contractie op langere termijn zo sterk dat de borsten hard worden en van vorm veranderen.

Bij implantaten met een omhulsel van siliconenrubber is de kans op overmatige kapselvorming gering. Bij het gebruik van polyurethaan implantaten van Polytech treedt kapselcontractie nagenoeg niet op. Het bindweefsel vormt zich niet om de ingebrachte Polyurethaan implantaten maar de bindweefselcellen groeien beter in en worden één met het implantaat. Met als groot voordeel dat het draaien of verplaatsen van het polyurethaan implantaat bijna niet voor komt. Verder voelen uw borsten langer soepel aan en is er zelden een hersteloperatie nodig. Daarnaast geeft Polytech 10 jaar extra garantie op het ontstaan van kapselcontractie of verplaatsing van het implantaat bij een borstvergroting.

Borstimplantatenregister


Voor alle borstimplantaten die in Nederland worden geplaatst, geldt een wettelijke verplichting tot registratie om zo de kwaliteit van de borstimplantaten inzichtelijk te maken. Het borstimplantatenregister wordt beheerd door DICA (Dutch Institute for Clinical Auditing), de organisatie die toezicht houdt op de veiligheid en kwaliteit van zorg voor vrouwen met borstimplantaten. Zo kunnen eventueel niet goed functionerende implantaten vroegtijdig gesignaleerd worden en zorgt de registratie voor een continu proces van feedback over de resultaten van gebruikte implantaten.

Locaties borstlift behandeling


Het consult voor een borstlift vindt plaats in onze vestiging Kliniek Veldhoven in Veldhoven. De operaties worden uitgevoerd in Nijmegen of Bosch en Duin.

Uw eerste consult


Is een borstlift voor u een zinvolle ingreep? Bij Kliniek Veldhoven begint elke behandeling met een eerste consult. Hierin kunt u uw wensen en vragen voorleggen aan een plastisch chirurg. Dit gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit nergens aan vast.

Meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier:


[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen