Borstvergroting

Een borstvergroting geeft borsten meer volume en verbetert de vorm en de verhouding. Met ervaren plastisch chirurgen en hoogwaardige implantaten heeft u na de borstvergroting even mooie als natuurlijk ogende borsten. Een borstvergroting kan gecombineerd worden met lipofilling. De plastisch chirurg maakt gebruik van uw eigen vet om de implantaten te bedekken. Een belangrijke voorwaarde voor lipofilling is dat uw BMI hoger dan 18 en lager dan 30 dient te zijn.
Sommige vrouwen hebben van nature kleine of ongelijke borsten. Bij andere neemt de grootte af, bijvoorbeeld na een zwangerschap of gewichtsverlies. Met een borstvergroting geeft u uw borsten meer volume. Ook kunt u hiermee de vorm en de verhouding verbeteren. Desgewenst kunt u een borstvergroting combineren met een borstlift, waardoor de tepel op een mooie positie komt.

Het is een misverstand dat borstvergrotingen altijd makkelijk te herkennen zijn. Een geoefend plastisch chirurg kan met hoogwaardige implantaten eventueel in combinatie met eigen lichaamsvet een zeer natuurlijk ogend resultaat verwezenlijken. Voor een natuurlijke borstvergroting is een ruime keuze aan borstimplantaten beschikbaar met elk andere voordelen. Kliniek Veldhoven werkt sinds jaar en dag met borstimplantaten van Mentor en Polytech: veilige producten met een bijzonder hoog kwaliteitsniveau.

Waarom zijn de borstimplantaten van Mentor en Polytech veilig?


Borstimplantaten van het merk Mentor en Polytech hebben een FDA goedkeuring. Dit betekent dat de borstimplantaten door de Amerikaanse overheid, de Food and Drug Administration (FDA), zijn toegestaan op de Amerikaanse markt. Om deze toelating te krijgen moeten er verschillende klinische en preklinische tests gedaan worden. Deze uitkomsten dienen te voldoen aan zeer strenge eisen. Daarnaast moeten er ook verschillende vervolgstudies uitgevoerd worden. Voor de borstimplantaten zijn daarom in Amerika in 2004 de zogeheten “Core” studies opgezet. Hierbij werden meer dan 30.000 vrouwen in het onderzoek opgenomen die nu al 10 jaar gevolgd worden. Deze vrouwen komen ieder jaar voor diverse (inclusief MRI) onderzoeken terug.

Alle gegevens moeten uit het onderzoek vastgelegd en doorgegeven worden aan de FDA. Deze bewaakt op die manier de kwaliteit en geeft dan haar goedkeuring af voor gebruik. Deze onderzoeksgegevens worden ook altijd op de publieke sites van de FDA gepubliceerd (www.fda.org). Aan de andere kant kan zo’n goedkeuring ook weer ingetrokken worden als blijkt dat de kwaliteit toch niet gegarandeerd kan worden. In de chirurgische bijsluiter van de NVPC vindt u meer informatie over de behandeling.
Plaatsing van het borstimplantaat boven de spier geeft het meest natuurlijke resultaat. De borstprothese ligt dan direct onder het borstklierweefsel en beweegt op een natuurlijke manier met het lichaam mee. Als u een dunne huid of een geringe hoeveelheid borstklierweefsel hebt, kan de rand van de prothese aan de bovenkant voelbaar en zichtbaar zijn.

Plaatsing van het borstimplantaat onder de spier ofwel dual plane biedt uitkomst als u een dunne huid of weinig borstklierweefsel hebt. Hierbij wordt het borstimplantaat aan de bovenzijde bedekt door de grote borstspier en aan de onderkant door het borstweefsel. De randen zijn daardoor niet voelbaar. Ook geeft dit het borstimplantaat meer stabiliteit, wat handig is bij het plaatsen van grotere implantaten. Een borstvergroting met eigen lichaamsvet kan het implantaat nog beter bedekken.
Bij de keuze voorde grootte van de borstprothese staat uw voorkeur centraal. Daarnaast speelt uw levensstijl een rol. Wie bijvoorbeeld vaak gaat hardlopen, kan hinder ondervinden van te grote borsten. Wees echter ook niet te bescheiden. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen achteraf eerder grotere dan kleinere zouden kiezen.

Een ander aspect is de cohesie van de borstprothese, ofwel de stevigheid van de gel waarmee het implantaat gevuld is. Een lagere cohesie zorgt voor een soepeler implantaat. Een hogere cohesie maakt dat het implantaat zijn vorm beter vasthoudt.

Wat betreft de vorm van de borstprothese zijn er twee mogelijkheden: anatomisch gevormde en ronde. Anatomische protheses geven meer vulling aan de bovenkant van de borsten. Ronde gevormde protheses doen dat in mindere mate. Wat het mooiste resultaat geeft, is afhankelijk van de vorm en het volume van uw borsten.

Welke grootte, cohesie en vorm past het best bij uw wensen, lichaamsbouw en levensstijl? Vraag gerust een consult aan voor persoonlijk advies over borstvergroting.

Polytech polyurethaan implantaten


Na het inbrengen van een lichaamsvreemd voorwerp, zoals een borstimplantaat of pacemaker, reageert uw immuunsysteem door bindweefsel om het voorwerp ofwel kapsel heen te vormen. Tijdens het natuurlijke genezingsproces kan dit bindweefsel samentrekken. Soms (10 tot 15%) is de contractie op langere termijn zo sterk dat de borsten hard worden en van vorm veranderen.

Bij implantaten met een omhulsel van siliconenrubber is de kans op overmatige kapselvorming gering. Bij het gebruik van polyurethaan implantaten van Polytech treedt kapselcontractie nagenoeg niet op. Het bindweefsel vormt zich niet om de ingebrachte Polyurethaan implantaten maar de bindweefselcellen groeien beter in en worden één met het implantaat. Met als groot voordeel dat het draaien of verplaatsen van het polyurethaan implantaat bijna niet voor komt. Verder voelen uw borsten langer soepel  aan en is er zelden een hersteloperatie nodig. Daarnaast geeft Polytech 10 jaar extra garantie op het ontstaan van kapselcontractie of verplaatsing van het implantaat bij een borstvergroting.
Er zijn verschillende technieken om een borstvergroting uit te voeren. De meest gebruikte techniek is de inframmamaire borstvergroting. Bij deze techniek maakt de plastisch chirurg een snede aan de onderkant van de borst om de prothese te plaatsen. Zo kan de chirurg de prothese zeer precies positioneren. De ingreep vindt plaats onder algehele narcose en duurt ongeveer 1 uur.

Bij een borstvergroting met eigen vet verwijdert de plastisch chirurg door middel van liposuctie vet uit bijvoorbeeld de buik, benen of de heupen. Vervolgens wordt het lichaamsvet geïnjecteerd (lipofilling) in de borsten.

Na de borstvergroting


Na de behandeling zullen de borsten enige tijd gezwollen en gespannen aanvoelen. Het gespannen gevoel en de eventuele roodheid van de littekens nemen geleidelijk af. Voor een optimaal resultaat, neemt u de eerste week veel rust. Wij raden aan om gedurende 6 weken zware lichamelijke inspanningen zoveel mogelijk te vermijden (tillen, sporten). Verder dient u de eerste 6 weken een speciale bh dragen.

Het resultaat


Meteen na de operatie is het resultaat van de borstvergroting al goed zichtbaar. Het resultaat is blijvend, met uitzondering van de natuurlijke veroudering van de huid. Na zo’n 9 tot 12 maanden heeft het definitieve resultaat zich kunnen vormen. Na 1 jaar zijn er van de littekens enkel nog kleine witte lijntjes over. Door de positie zijn deze lijntjes nauwelijks zichtbaar.

Risico’s en bijwerkingen


Kliniek Veldhoven gebruikt alleen hoogwaardige implantaten van bewezen kwaliteit. De behandeling wordt uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. De kans op infectie of kapselcontractuur uiterst klein. Met de huidige borstimplantaten is lekkage niet meer mogelijk. Gaat uw voorkeur uit naar een aanvullende lipofilling behandeling op een borstvergroting met implantaten dan dient u er rekening mee te houden dat ongeveer 50 tot 70% van het ingespoten vet intact blijft. Dit vetweefsel geeft een levenslangresultaat. Het reseterende deel wordt door het lichaam afgebroken. Na de borstvergroting volgen we het herstelproces met regelmatige controles.

Risico’s en bijwerkingen: nabloeding en infectie (zoals bij elke chirurgische ingreep), kans op infectie (minder dan 1%, drastisch lager bij niet-rokers), verandering van gevoel in de tepels of verlies van gevoel aan de onderkant van de borst, littekenhypertrofie, kapselschrompeling.

Uw plastisch chirurg zal u informeren over hoe u de risico’s tot het absolute minimale kunt beperken.  
Voor alle borstimplantaten die in Nederland worden geplaatst, geldt een wettelijke verplichting tot registratie om zo de kwaliteit van de borstimplantaten inzichtelijk te maken. Het borstimplantatenregister wordt beheerd door DICA (Dutch Institute for Clinical Auditing), de organisatie die toezicht houdt op de veiligheid en kwaliteit van zorg voor vrouwen met borstimplantaten. Zo kunnen eventueel niet goed functionerende implantaten vroegtijdig gesignaleerd worden en zorgt de registratie voor een continu proces van feedback over de resultaten van gebruikte implantaten.
Het consult voor een borstvergroting vindt plaats in onze vestiging Kliniek Veldhoven in Veldhoven. De operaties worden uitgevoerd in Nijmegen of Bosch en Duin.
Is een borstvergroting een goede optie voor u? Bij Kliniek Veldhoven begint elke behandeling met een persoonlijk consult. Hierin kunt u uw wensen en vragen bespreken met een plastisch chirurg. U krijgt persoonlijk advies over de vorm, grootte en plaatsing van de borstimplantaten en eventueel over de lipofilling behandeling. Dit informerende gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit nergens aan vast.
[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen