Borstverkleining

Borsten zijn het mooist als ze in verhouding zijn met uw lichaam. Ook kunnen buitengewoon zware borsten lichamelijke of psychische klachten veroorzaken. Een borstverkleining biedt uitkomst.
Met een borstverkleining zorgen we voor betere verhoudingen tussen de borsten en de rest van het lichaam. Vrouwen kiezen daarvoor omdat ze dat mooier vinden. Maar vaak ook omdat ze lichamelijke klachten ondervinden. Vaak gaat het om rug- en nekpijn. Ook kunnen de borsten de bewegingsvrijheid beperken en pijn doen bij het sporten. Met een borstverkleining, ook wel borstreductie genoemd, zorgen onze ervaren plastisch chirurgen ervoor dat uw borsten goed bij uw lichaam passen.
Bij een borstverkleining wordt de vorm van de borst gecorrigeerd en de tepel in een hogere positie geplaatst. Hiervoor maakt de plastisch chirurg een incisie rond de tepel en een verticale snede naar de onderzijde van de borst. Met zorg neemt de plastisch chirurg vervolgens een deel van het borstweefsel en in de meeste gevallen ook een deel van de huid weg.

Na de behandeling


Na afloop van de behandeling zijn de borsten pijnlijk en voelen ze gezwollen. Dit wordt geleidelijk aan minder. Om de wondgenezing niet te verstoren, raden wij aan om 6 weken dag en nacht een speciale BH te dragen en daarna nog enkele tijd een sportbeha. Vermijd tillen (boodschappen of kinderen), zware lichamelijke inspanning en het heffen van de armen tot boven het hoofd. Ook kunt u het eerste jaar direct zonlicht het beste vermijden: gebruik zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Het resultaat


De verbetering is direct na de operatie zichtbaar. Na een jaar heeft het definitieve resultaat zich kunnen vormen. Aansluitend op de operatie en de periode die daarop volgt zijn de littekens nog rood en gezwollen. Na ongeveer 1 jaar zijn er slechts nog kleine witte lijntjes zichtbaar. Bij de borstverkleining is een zichtbaar lijntje rondom het tepelhof helaas onvermijdelijk. De overige lijntjes zijn door hun positie doorgaans niet waarneembaar. Het resultaat van een borstverkleining is blijvend.

Risico’s en bijwerkingen


Nevenwerkingen zijn uiterst zeldzaam, maar kunnen – zoals bij elke chirurgische ingreep –  voorkomen. Wij hechten eraan om u volledig voor te lichten. De risico’s die bij een borstverkleining kunnen voorkomen zijn: nabloeding en infectie, kans op infectie (minder dan 1%, drastisch lager bij niet-rokers). Bij grote uitzondering is er sprake van littekenhypertrofie of een blijvende afname van de gevoeligheid. Uw plastisch chirurg zal u uitgebreid uitleggen hoe u de risico’s tot het minimale kunt beperken.

Locaties borstverkleining behandeling


Het consult voor een borstverkleining vindt plaats in onze vestiging Kliniek Veldhoven in Veldhoven. De operaties worden uitgevoerd in Nijmegen of Bosch en Duin.

Het eerste consult


Kan een borstverkleining uw klachten verlichten? Bij Kliniek Veldhoven begint elke behandeling met een eerste consult. Hierin bespreekt u uw wensen en vragen met een plastisch chirurg. U krijgt advies over de vorm en grootte en desgewenst een prijsindicatie. Dit gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit nergens aan vast. Gebruik het formulier rechtsboven om een afspraak aan te vragen.
[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen