Bovenooglidcorrectie

Wanneer we ouder worden, wordt onze huid slapper en verliest het zijn elasticiteit. Er kan hierdoor een huidoverschot ontstaan bij de bovenoogleden; we spreken dan van overhangende oogleden. Overhangende bovenoogleden kunnen u om meerdere redenen in de weg zitten in het dagelijks leven. Zo geven hangende oogleden u vaak een vermoeide blik. Wanneer de huid van de bovenoogleden extreem slap is geworden, is het zelfs mogelijk dat uw zicht belemmerd wordt met vermoeide ogen of hoofdpijn tot gevolg.

Heeft u last van uw overhangende bovenoogleden? Dan kunt u overwegen om een bovenooglidcorrectie uit te laten voeren. Hierbij wordt een strookje huid weggesneden en eventueel vet verwijderd. Het is niet ongebruikelijk om een bovenooglidcorrectie te combineren met een wenkbrauwlift, voorhoofdslift of onderooglidcorrectie. Bij Kliniek Veldhoven kunt u terecht voor een ooglidcorrectie die wordt uitgevoerd door een deskundige plastisch chirurg die is aangesloten bij het NVPC.
Ouder worden gaat gepaard met ouderdomsverschijnselen die voor mensen soms moeilijk te aanvaarden zijn. Met name omdat we vaak tot op hoge leeftijd nog een actief leven leiden. Hangende oogleden kunnen in dat geval zorgen voor veel ontevredenheid over het uiterlijk. U voelt zich jong en vitaal, maar uw gezicht straalt iets anders uit. Bij Kliniek Veldhoven kunt u terecht om uw boven- en/of onderoogleden te liften. Na de bovenooglidcorrectie en/of onderooglidcorrectie kan er een frisser en uitgeruste blik worden bereikt.
Tijdens een bovenooglidcorrectie wordt er een strookje huid weggenomen middels een kleine incisie en vervolgens wordt de snede gehecht. Soms is er ook sprake van een vetophoping die het probleem verergert. In dat geval zal de plastisch chirurg het overtollige vet verwijderen alvorens de hechting te plaatsen. De hechting wordt nauwkeurig in de arcadeboog geplaatst en loopt eventueel door in een kraaienpootje of lachrimpeltje voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Het litteken zal na het herstel van de huid nauwelijks meer zichtbaar zijn. De behandeling kan gecombineerd worden met het verwijderen van wallen onder de ogen en het liften van de wenkbrauwen met een wenkbrauwlift of voorhoofdslift.
Door veroudering wordt niet alleen de huid van de bovenoogleden slapper. Het probleem kan ook ontstaan bij de onderoogleden. Wanneer de huid van de onderoogleden slapper worden, ontstaan er wallen. Onder de ogen bevinden zich drie vetpockets die daardoor kunnen verzakken en een vetophoping veroorzaken. In dit geval zal de plastisch chirurg het teveel aan vet verwijderen of eventueel verplaatsen om ‘holle ogen’ te behandelen. Het herverdelen van het vetweefsel onder de onderoogleden staat ook wel bekend als de Hamra-techniek.
Sommige mensen hebben niet alleen last van hangende bovenoogleden, maar tevens van verzakte wenkbrauwen. Dat kan ertoe leiden dat u niet alleen een vermoeide blik heeft, maar een sombere uitstraling. Aangezien we niet alleen met woorden communiceren, maar met ons hele gezicht kan dit tot vervelende misverstanden leiden. Daarom kunt u de behandeling ook combineren met een Endoscopische wenkbrauwlift/voorhoofdslift of Laterale wenkbrauwlift. Bij een Endoscopische wenkbrauwlift/voorhoofdslift of Laterale wenkbrauwlift wenkbrauwlift kunnen uw wenkbrauwen weer verder boven uw ogen komen te staan. Het litteken na een Endoscopische wenkbrauwlift/voorhoofdslift wordt voor het grootste gedeelte gecamoufleerd door het haar.
Oogleden liften wordt bij Kliniek Veldhoven uitgevoerd onder een plaatselijke verdoving. Dat betekent dat u tijdens de ingreep bij bewustzijn bent. Op het moment dat de verdoving is uitgewerkt, zult u waarschijnlijk merken dat de bovenoogleden nog gevoelig zijn en een drukkend gevoel is niet ongewoon. Er ontstaan veelal blauwe plekken en zwellingen, maar deze verdwijnen in de meeste gevallen weer na een week. Door de ogen na de behandeling te koelen kan de zwelling afnemen. Elke medische behandeling brengt risico’s met zich mee. In een persoonlijk consult met de behandelend plastisch chirurg wordt u verteld of de behandeling voor u bijzondere risico’s met zich meebrengt.
De eerste dagen na de behandeling is het mogelijk dat u last heeft van zwellingen en blauwe plekken. Het is daarom raadzaam om het behandelde gebied gedurende deze periode goed te koelen. Of u daarna weer aan het werk kunt, hangt sterk af van uw baan. Heeft u een baan waarbij u moet bukken, tillen of sjouwen, dan moet u rekening houden met een herstelperiode van twee weken. Ook intensief sporten wordt ten zeerste afgeraden in de eerste twee weken. Als u lenzen draagt, is het noodzakelijk om deze vier weken lang niet te gebruiken. Verder dient u het behandelde gebied gedurende 6 maanden te beschermen met zonnebrand SPF50 of een zonnebril.

Na een wenkbrauwlift of voorhoofdslift is het tevens belangrijk dat u gedurende de eerste vier weken niet sport, niet in de zon of onder de zonnebank gaat en geen gebruik maakt van warmtebronnen (sauna of bad). Tevens mag u uw haren in de eerste week niet wassen.
Het resultaat van de behandeling van uw bovenoogleden kan nadat eventuele zwellingen en blauwe plekken zijn verdwenen zichtbaar zijn. Het eindresultaat is pas na 6 maanden goed te beoordelen. Uw ogen kunnen minder zwaar aanvoelen waardoor u minder snel last heeft van vermoeide ogen. Als u uw onderoogleden laat liften, duurt het langer voordat het eindresultaat zichtbaar is. Na 9 tot 12 maanden kunnen uw wallen verminderd zijn.
Een ooglidcorrectie wordt bij Kliniek Veldhoven enkel uitgevoerd door een plastisch chirurg. Deze chirurgen hebben een jarenlange opleiding genoten tot het specialisme plastische chirurgie in tegenstelling tot cosmetisch artsen en huisartsen. Op het internet vindt u huisartsen en klinieken die de behandeling door deze basisartsen laten uitvoeren. Zoek daarom bij voorbaat een plastisch chirurg die gespecialiseerd is in ooglidcorrecties en een gedegen ervaring hebben. Hierdoor weet u dat u door een gekwalificeerd specialist behandeld zult worden.
Heeft u last van hangende bovenoogleden die u een vermoeide blik geven of zelfs uw zicht beperken? Dan kunt u overwegen om een ooglidcorrectie te laten uitvoeren door een plastisch chirurg van Kliniek Veldhoven. Wij beschikken over een ervaren team van plastisch chirurgen gespecialiseerd in bovenooglidcorrecties. Onze kliniek is uitgerust met de modernste instrumenten en onze plastisch chirurgen werken volgens de laatste technieken op het gebied van plastische chirurgie.

De plastisch chirurgen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en Kliniek Veldhoven is in het bezit van het ZKN-keurmerk. Wij bieden iedereen die geïnteresseerd is eerst een persoonlijk consult aan zonder verdere verplichtingen waarbij we uitgebreid ingaan op uw motieven en wensen.

Meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier:

[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen