FUE Haartransplantatie

Een FUE haartransplantatie is de modernste manier van haartransplantatie en een blijvende oplossing voor dun behaarde en kale plekken. Deze behandeling neemt vaak één of twee dagen in beslag. Het geeft een blijvend resultaat dat natuurlijk oogt.

Haarverlies en kaalheid

Kaalheid bezorgt veel mannen, maar tegenwoordig ook vrouwen, de nodige zorgen. Het wordt immers vaak geassocieerd met stress of een ongezonde leefstijl, hoewel de oorzaak meestal elders ligt. Een haartransplantatie is een goede en de enige oplossing tegen kaalheid. Een haartransplantatie is blijvend. Hiervoor zijn twee technieken die vaak toegepast worden: de verouderde FUT en FUE techniek.

De FUE techniek

FUE staat voor Folliculaire Unit Extractie. Bij deze methode transplanteert ons medisch team gezonde haarzakjes één voor één, vanuit de haarkrans van uw achterhoofd naar de te behandelen zone(s) bovenop uw hoofd. Het uitnemen van de haarwortel of het haarwortelgroepje gebeurt met een minuscuul, hol micronaaldje vanuit de achterkant van uw hoofd (donorgebied). De getransplanteerde haren gaan, na een aantal maanden, op de nieuwe plaats bovenop uw hoofd weer groeien. Omdat deze haren uit het donorgebied de genetische eigenschappen van de oude plaats behouden. Hierdoor vallen de haren niet meer uit.

Een zeer nauwkeurige techniek


Dankzij de nauwkeurigheid van de FUE techniek volstaat een lokale verdoving. Incisies en hechtingen zijn niet nodig. Hierdoor blijft de hoofdhuid intact en ontstaan er in principe geen zichtbare littekens. De wondjes zijn zeer klein en genezen snel, normaliter binnen 7 tot 10 dagen. Na circa 1 t/m 3 weken weken na de FUE behandeling vallen de getransplanteerde haren meestal weer uit, waarna de haargroei zich binnen drie tot vier maanden herstelt. Dit is een normaal proces. Het volledige eindresultaat is pas na 12 tot 14 maanden zichtbaar. Wel ziet u in de tussenliggende periode vooruitgang omdat er iedere maand meer haar aanwezig zal zijn op de getransplanteerde gedeeltes.

FUE en FUT vergelijken

FUE is een minder belastende techniek voor haartransplantatie dan FUT. Bij een FUT (Folliculair Unit Transplantatie) haartransplantatie snijdt de chirurg namelijk een reep hoofdhuid weg uit het donorgebied van circa 20 t/m 30 cm lang. Vervolgens worden de haarzakjes uit deze huidreep gehaald. Bij de FUT- haartransplantatie wordt dus een flinke incisie gemaakt waardoor het genezingsproces veel langer duurt dan bij de FUE-haartransplantatie. Deze incisie veroorzaakt daarnaast ook lijn- of bandvormige littekens en verstoord de gevoeligheid van de hoofdhuid met soms blijvende doffe plekken. Er kan nooit helemaal worden gegarandeerd, dat deze littekens niet zichtbaar zullen worden op den duur.  Wij adviseren dan ook in alle gevallen een FUE haartransplantatie.

Onze aanpak

Kliniek Veldhoven garandeert u dat u de beste haartransplantatie zal ondergaan. Extra aandacht voor een natuurlijk resultaat van een haarlijn, oog voor de haargroeirichting en trachten naar een maximale haardichtheid staat bij kliniek Veldhoven hoog in het vaandel. De haarkliniek streeft altijd naar een zo goed mogelijk eindresultaat. Kliniek Veldhoven wil graag positief bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven van haar cliënten. Veiligheid en kwaliteit staan bij ons voorop en we dragen dan ook het ZKN keurmerk. Hierdoor weet u dat wij jaarlijks gecontroleerd worden door onafhankelijke KIWA specialisten. Zij toetsen de kwaliteit van onder andere ons personeel, apparatuur, de nazorg die wij bieden en de klanttevredenheid van onze cliënten.

Overweegt u een FUE haartransplantatie?

Laat u altijd goed informeren over alle aspecten rondom een haartransplantatie. Maak hiervoor gerust een afspraak voor een informatief en vrijblijvend consultgesprek. Hierbij bespreekt u uw wensen met de specialist. Ook kunt u terecht bij ons voor reconstructieve haarchirurgie.  Zo krijgt u een realistisch en volledig beeld van de ingreep. Gebruik het formulier hieronder om een afspraak aan te vragen of uw persoonlijke vraag te stellen.

Meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier:

[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen