Haartransplantatie

Een haartransplantatie is een beproefde methode om dun behaarde en kale plekken te verhelpen. De FUE haartransplantatie kan meestal worden uitgevoerd in een à twee dagen, het resultaat is blijvend en oogt natuurlijk. Kliniek Veldhoven behoort tot de beste haartransplantatie kliniek die volledig gespecialiseerd is in maatwerk haartransplantaties.

Een haartransplantatie biedt een blijvende oplossing tegen kaalheid. Haarverlies overkomt 25% van alle mannen. Bij de blanke man ligt dit percentage op 45%. Ook vrouwen kunnen last hebben van haarverlies of kaalheid. Haarverlies uit zich meestal in een terugtrekkende haarlijn, dunner wordende kruin of het ontstaan van kale en dun behaarde plekken.


De één stoort zich minder aan kaal worden dan de ander. Het laat echter geen enkele man of vrouw volledig koud. Mensen associëren kaalheid met stress of met een ongezonde leefstijl. Dat is alleen in uitzonderlijke gevallen ook echt de oorzaak. Met een haartransplantatie verhelpt u blijvend kale en dunne plekken.

[caption id="attachment_206582" align="alignnone" width="200"] Haarkrans blijft[/caption]

[caption id="attachment_206583" align="alignnone" width="200"] Terugtrekkende haarlijn[/caption]

[caption id="attachment_206584" align="alignnone" width="200"] Kalende kruin[/caption]

 

Haarverlies tegengaan


Als uw haar uitvalt, ziet u dat de hele dag terug. Op uw kussen, in de doucheafvoer, op uw bureau; overal liggen haren. Dat kan een vervelend gevoel geven en zet u aan om naar oplossingen te zoeken. Graag vertellen wij over hoe haaruitval ontstaat en wat u kunt doen om het tegen te gaan. Let wel: vrijwel geen enkele pil, lotion of shampoo zal op een kale plek weer nieuwe haren laten groeien, hoewel deze producten ons dit soms wel doen laten denken. Enkel een haartransplantatie is blijvend. Er zijn wel middelen om de snelheid van haarverlies te verminderen. Hierover kunnen we meer informatie geven in een consultgesprek.Wilt u een kale plek blijvend verhelpen met echt haar? Een haartransplantatie is uw enige optie. Een haartransplantatie is een beproefde en veilige behandeling waarvan u de rest van uw leven plezier heeft. In het kort werkt een haartransplantatie als volgt:


Een medisch team onder leiding van een plastisch chirurg neemt gezonde haarzakjes uit de haarkrans en plaatst deze op de gewenste plaats: het transplantatiegebied. Zo krijgt u op kalende en dunne plekken uw eigen haar weer terug. De haargroei die middels de haartransplantatie ontstaat, is blijvend. Dit komt doordat de getransplanteerde haren een andere genetische aanleg hebben dan de haren die zijn uitgevallen; de donorharen uit de haarkrans zijn immuun voor het hormoon DHT dat haarverlies veroorzaakt. Na het uitnemen van de transplantaten uit het donorgebied worden er kleine incisies (gaatjes) gemaakt in de zone waar de haren teruggeplaatst moeten worden. Dit wordt met kundige precieze gemaakt zodat de getransplanteerde haren uiteindelijk een natuurlijke groeirichting krijgen. Na het maken van de incisies worden de transplantaten teruggeplaatst met behulp van een pincet. Een FUE-haartransplantatie wordt altijd onder plaatselijke verdoving uitgevoerd omdat de werkzaamheden vele uren duren.

FUE en FUT techniek


Voor haartransplantaties worden twee technieken gebruikt: de FUE haartransplantatie en de FUT haartransplantatie. De haarstamcel transplantatie en IFUE behandelingen vallen onder dezelfde noemer als de reguliere FUE en FUT haartransplantaties. De behandelingen zijn hetzelfde, alleen hebben sommige organisaties het een andere naam gegeven om zich hiermee te kunnen onderscheiden. Het verschil tussen een FUE en FUT techniek zit in de manier waarop de gezonde haarzakjes gewonnen worden. Bij de FUT techniek snijdt de chirurg een reep hoofdhuid weg, waaruit vervolgens de haarzakjes worden genomen. Bij de FUE techniek gebruiken de hairtechnicians een minuscule holle naald met verschillende diameters om de haarzakjes één voor één uit de hoofdhuid te nemen. Bij Kliniek Veldhoven bieden we alleen de FUE haartransplantatie omdat hierbij geen zichtbare littekens ontstaan. Bovendien is deze techniek gelijkwaardig aan veelbesproken haarstamcel transplantatie.Voller ogend haar met MHP


Micro Hair Pigmentation is een tatoeagetechniek. Een gespecialiseerde tatoeëerder maakt met biologische inkten zoveel mogelijk haarstoppels na. Deze behandeling kan een aanvulling zijn op een haartransplantatie, waarbij voor een lagere haardichtheid is gekozen. Door het pigment dat in de hoofdhuid gebracht wordt, neemt het contrast tussen hoofdhuid en haar af. Het haar oogt daardoor voller, waardoor u meer effect heeft van uw haartransplantatie.

Wat zijn voor u de mogelijkheden?  


Is een haartransplantatie voor u een zinvolle behandeling en bent u benieuwd naar de haartransplantatie kosten? U bent van harte welkom voor een consultgesprek. We maken ruim tijd om uw vragen te beantwoorden en het behandeltraject uit te leggen. Dit informerende gesprek bieden we u geheel vrijblijvend aan: u zit nergens aan vast. Gebruik het formulier hieronder om meer informatie / een afspraak aan te vragen.[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen