Halslift

Door uitzakking kan de hals – het gebied tussen kaaklijn en borstbeen – ouder tonen dan het geheel. Een halslift kan dan de oplossing zijn. Met de zogenaamde SMAS facelift techniek behandelen we deze zone.

Een halslift voor een strakkere hals

Door veroudering vermindert de elasticiteit van de huid. Bij sommige personen is dit effect buitengewoon zichtbaar in het halsgebied. De huid onder de kin en kaak zakt uit, wat een oudere uitstraling tot gevolg heeft. Met een halslift zorgen we dat het halsgebied weer past in het totale beeld. Het resultaat blijft zo’n vijf tot tien jaar in stand, waarna u desgewenst opnieuw kunt kiezen voor een lift.

De SMAS facelift behandeling

Voor een halslift kiezen we voor de SMAS techniek. Hierbij maakt de plastisch chirurg kleine snedes voor en achter de oorschelp. Wanneer nodig maakt de chirurg ook een incisie net achter de kinplooi. Via deze snedes spant de chirurg het onderhuids weefsel en de onderhuidse spieren aan. De overtollige huid wordt verwijderd. Voor een eventueel overschot aan vet volgt een verfijnde liposculptuur. De operatie vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving. Na de ingreep kunt u direct naar huis.

Verzorging, controle en nazorg

Direct na de halslift kan zwelling van de hals optreden. Uw gezicht en hals wordt daarom omzwachteld met een drukverband. Een week na de operatie worden de hechtingen voor het oor verwijderd. Na deze eerste controle hoeft u geen verband meer te dragen. Na twee weken volgen de resterende hechtingen. De littekens zullen na genezing nauwelijks zichtbaar zijn.

Risico’s en bijwerkingen

Door de operatie zullen op diverse plaatsen tijdelijk blauwe plekken ontstaan. In de periode vlak na de operatie kan het gevoel in de huid verminderd zijn, in het bijzonder in de hals, voor en achter de oren. Dit zijn normale verschijnselen die meestal vanzelf verdwijnen.

Vraag een consult aan

De halslift is een relatief eenvoudige lift techniek die bij veel personen kan worden uitgevoerd. Is de halslift voor u een goede keuze? En welk resultaat kunt u verwachten? Vraag gerust een eerste consult aan. Tijdens dit informerende gesprek bekijkt een plastisch chirurg of een halslift u een jongere uitstraling kan geven. Dit consult bieden we vrijblijvend aan: u zit nergens aan vast.

Meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier:

[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen