Laser ontharen

Heeft u last van overbeharing? Bent u het scheren en epileren beu? Met laser ontharen reduceren we ongewenste haargroei tot het minimale. Bij onze kliniek krijgt u de meest comfortabele en effectieve methode.

Laser ontharen: de blijvende oplossing

Ontharen door middel van lasertechniek is een blijvende oplossing tegen haargroei. Na afloop van de behandeling is een groot percentage van de haargroei uitgeschakeld. Kliniek Veldhoven biedt de mogelijkheid tot definitief ontharen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de Soprano ICE laser. Met de diode- en alexandrite laser kunnen we de meeste huidtypes – tot de lichtdonkere huid – snel, effectief en comfortabel behandelen. De haarkleuren rood, blond, wit, grijs en dunne haren zijn niet te behandelen met een laser. Een goed alternatief is harsen: het haar komt minder sterk of helemaal niet meer terug. Bij Kliniek Veldhoven kunt u onder meer terecht voor oksels laseren, bikinilijn laseren, benen laseren, gezichtshaar laseren, bovenlip laseren.

Lasertechniek


De Soprano ICE zendt krachtige laserstralen uit die slechts een honderdste van een seconde aanhouden. We werken met dit apparaat omdat het de minste bijwerkingen kent en het beste resultaat oplevert. Daarnaast beschikt de laser over verschillende handstukken met diverse golflengten, waardoor de behandeling specifiek afgestemd wordt op uw situatie. Verder heeft het laserapparaat diverse werkstanden zoals stationair en SHR. U loopt met de Soprano ICE laser geen risico op littekenvorming zoals bij elektrische epilatie. En u bent sneller uitbehandeld dan bij een VPL of IPL behandeling (flitslichtmethode) Daarnaast is de Soprano ICE laser uitgeroepen tot de beste laser.

De behandeling

Het is van belang dat u minimaal 6 weken voor de behandeling stopt met harsen of epileren. U mag het gebied wel scheren of een ontharingscrème gebruiken. Bij aanvang van de behandeling dient de huid twee weken niet in de zon te zijn geweest en moeten bruiningscrèmes worden vermeden. De lichtbundels van de Soprano ICE laser worden door het pigment rond de haarwortel omgezet in warmte. Deze korte impuls van energie beschadigt de haarwortel. Ongeveer 2 à 3 weken na de laserbehandeling kan de haar met de haarwortel uitvallen. Afhankelijk van het behandelgebied duurt een sessie tussen de 15 minuten en 4 uur. Eén sessie heeft effect op 10-30% van de actieve haren. Gemiddeld zijn 6 tot 8 behandelingen nodig.

Na de behandeling


Direct na de behandeling koelen we de huid met gel op basis van aloë vera. Een aantal uur na de behandeling kan de behandelde huid branderig aanvoelen of rood en gezwollen zijn, gelijkend op een zonverbranding. Zelden verschijnen er blaasjes of korstjes, die meestal na enkele dagen verdwijnen. Tot 24 uur na de behandeling voorzichtig zijn met de behandelde huid: niet te warm douchen, vermijd deodorant, bodylotion, make-up, scrubs, acné middeltjes en andere geparfumeerde producten. Directe blootstelling aan zonlicht gedurende twee weken voor en twee weken na de behandeling absoluut vermijden. Gebruik minimaal een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 50.

Risico’s en bijwerkingen


Een permanente laserontharing is een veilige behandelmethode. Op het behandelde gebied kan roodheid en een branderig gevoel ontstaan gedurende 24 tot 48 uur na de behandeling. De kans op de volgende complicaties is zeer minimaal: langdurige roodheid, (tot 1 week na de behandeling), lichte verbrandingen van de huid met soms vorming van lichte blaasjes, soms over- of onderpigmentatie (vermijd direct uv-straling).

Persoonlijk advies

Bent u een goede kandidaat voor laser ontharen? U bent van harte welkom voor een persoonlijk consult. Tijdens dit informatieve gesprek adviseert onze specialist u. U krijgt uitleg over het behandeltraject en een prijsopgave. Dit bieden we aan, u zit dan nog nergens aan vast. Na het advies kunt u beslissen of u kiest voor laser ontharen. U kunt meer informatie / een persoonlijk consult aanvragen met het formulier hieronder.

Meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier:

[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen