Lipofilling

Bij een lipofilling behandeling gebruiken we lichaamseigen vet om delen te corrigeren of volume te brengen op plaatsen waar dat gewenst is. Het grote voordeel van de behandeling is dat uw eigen vetweefsel wordt gebruikt, waardoor u minder last heeft van allergieën en bijwerkingen.
Lipofilling wordt veelvuldig gebruikt bij het modelleren van borsten en billen. Tevens kan men volume aanbrengen in het gezicht of kleine delen van het lichaam corrigeren.

Meer volume in het gezicht


De ouder wordende huid verliest volume, waardoor rimpels ontstaan. Lipofilling kan de oplossing bieden voor een verouderde uitstraling. Fillers met eigen vet zijn zeer geschikt voor het corrigeren en opvullen van de diepere lijnen: de neus-lippenplooi en de zogenaamde marionetlijnen (de rimpels die van de mondhoeken naar de kaak lopen). Ook kunnen we met deze methode licht gezakte wenkbrauwen, een ingevallen gezicht na het afvallen en deukjes in het gezicht behandelen.

Bilvergroting met eigen vet


Een bilvergroting door middel van lipofilling kan een oplossing bieden bij plattere billen door volumeverlies of als uw billen niet de gewenste vormen hebben. Er wordt bij de behandeling niet enkel gelet op de vorm en het volume van de billen, maar ook het geheel van de taille, heupen en de billen. Een bilvergroting wordt ook wel billift of Braziliaanse billift genoemd.

Borstvergroting met eigen lichaamsvet


Een borstvergroting met implantaten kan eventueel gecombineerd worden met lipofilling. De borsten met implantaten kunnen met het eigen vet gemodelleerd worden naar een natuurlijke en zachtere look. Er dient voor het verplaatsen van het eigen lichaamsvet voldoende vet aanwezig te zijn. U dient een BMI boven de 18 en onder de 30 te hebben om in aanmerking te kunnen komen voor de behandeling.

Overige correcties met eigen vet


Contourcorrectie van kleine deuken en littekenweefsel na een trauma (ongeluk) zijn ook veelvoorkomende behandelingen met lichaamseigen vet.
De behandeling bestaat uit twee fasen. De plastisch chirurg neemt eerst via dunne canules vetweefsel weg door middel van liposuctie. Het vet wordt verwijderd uit bijvoorbeeld de onderrug, benen, heupen en buikstreek en vervolgens in laagjes voorzichtig ingespoten.
Over het algemeen is lipofilling een goed verdraagbare behandeling waarbij weinig complicaties voorkomen. Wel kunnen na de operatie zwelling, roodheid en gevoeligheid van de behandelde zones voorkomen. Deze reacties verdwijnen na circa 1 à 2 weken.
Het effect van een lipofilling behandeling is direct na de ingreep zichtbaar. Ongeveer 60 tot 80 procent van het ingespoten vet in het behandelde gebied blijft (permanent) zitten op de plaats waar het is aangebracht, het overige deel wordt door het lichaam afgebroken. Voor een optimaal resultaat moet u daarom rekening houden met één of meerdere behandelingen.
Kan een lipofilling behandeling u het gewenste resultaat brengen? Bij Kliniek Veldhoven begint elke behandeling met een persoonlijk consult. Bespreek de mogelijkheden geheel met een plastisch chirurg. U krijgt antwoorden op uw vragen en een beeld van wat u mag verwachten. Gebruik het formulier hieronder voor meer informatie of om een consult aan te vragen.
[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen