Lipostructuur

Wanneer u niet tevreden over uw figuur bent of hinder ondervindt van vetophopingen of andere oneffenheden van uw lichaam, dan is er tegenwoordig veel mogelijk om een figuurcorrectie op een verantwoorde wijze uit te kunnen voeren. Zo is lipostructuur, ofwel lipofilling een goede methode waarmee, zonder veel risico’s, uw eigen lichaamsvet gebruikt wordt om de vorm van uw lichaam zoveel mogelijk aan uw persoonlijke wensen aan te passen. Of het nu gaat om bijvoorbeeld een borstvergroting, een bilcorrectie of andere aanpassingen van uw lichaam. Ook voor uw gezicht is deze manier van behandelen een goede optie. U kunt hierbij denken aan het opvullen en corrigeren van bijvoorbeeld diepe neus-en lippenplooien, licht gezakte wenkbrauwen, een ingevallen gezicht nadat u afgevallen bent en correcties van deukjes in uw gezicht.

Contourcorrectie door middel van lipostructuur

Lipostructuur bestaat uit twee fasen. Allereerst wordt er door de plastisch chirurg van Kliniek Veldhoven een liposuctie ofwel liposculptuur uitgevoerd. Hierbij wordt, door kleine incisies en onder algehele verdoving, door onze plastisch chirurg onderhuids vetweefsel verwijderd. Er wordt in het te behandelen gebied een verdovingsvloeistof geïnjecteerd die vetcellen laat opzwellen. Aansluitend zuigt de plastisch chirurg deze vetcellen met een canule op. Het vet wordt in de meeste gevallen verwijderd uit de buikstreek, de heupen, de benen of de onderrug.

Na de liposuctie vindt de lipostructuur ofwel de vettransplantatie plaats. Het eigen vetweefsel wordt dan gebruikt om op de beoogde plaats in het lichaam of het gezicht onderhuids contouren te accentueren of een gewenst volume te creëren. Het teruggeplaatste vet wordt hierbij in kleine hoeveelheden ingespoten en zorgt voor een blijvend natuurlijk ogend resultaat. Bij benadering blijft ongeveer 60 tot 80% van het vet dat in het te behandelen gebied wordt ingespoten permanent zitten. Het resterende deel wordt door het lichaam weer afgebroken. Bij Kliniek Veldhoven wordt in alle gevallen zeer precies en nauwkeurig gewerkt. De wonden die tijdens de operatie ontstaan zijn klein en de littekens zijn na verloop van tijd minder zichtbaar. Voor de lipostructuur behandeling dient de Body Mass Index (BMI) hoger dan 18 en lager dan 30 te zijn.

Het grote voordeel van lipofilling is dat er voor de behandeling geen lichaamsvreemd materiaal nodig is. De methode is voor u weinig belastend omdat er lichaamseigen vet gebruikt wordt om uw figuurcorrectie te bewerkstelligen. Deze manier van werken zorgt voor een natuurlijk aanvoelend resultaat.

Borsten en billen opvullen met eigen vet

Bij een borstvergroting of bilcorrectie door middel van lipofilling wordt de vorm van uw borsten of billen vergroot of gecorrigeerd door een liposuctie behandeling die wordt gevolgd door de eigenlijke vettransplantatie. Bij een borstvergroting moet u rekenen op een algehele verdoving. Wanneer een bilcorrectie is uitgevoerd, dan mag u tenminste 4 dagen niet op de billen zitten. Een bilcorrectie bij Kliniek Veldhoven is een bescheiden behandeling waarbij onze plastisch chirurgen een natuurlijk ogend resultaat van platte naar gevormde billen nastreven. Daarbij is het effect gericht op een contourverbetering die zo goed mogelijk in proportie met de rest van uw lichaam is.

Over het algemeen kunt u bij deze behandelmethodes én voor de correcties en aanpassingen aan uw gezicht, uitgaan van een dagbehandeling.
Na verwijdering van het vet en het hechten van de sneden, moet er in veel gevallen enkele weken een drukpak worden gedagen om het genezingsproces te bevorderen. Uiteraard kunt u bij Kliniek Veldhoven rekenen op deskundige nacontroles waarbij wij het genezingsproces nauwgezet volgen.

Lipofilling door plastisch chirurg

Kliniek Veldhoven is een vertrouwd adres dat garant staat voor een professionele begeleiding en een vakbekwame behandeling door uitstekend opgeleide plastisch chirurgen. Onze plastisch chirurgen zijn gespecialiseerde professionals die allen lid zijn van de NVPC, de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Zo kunt u vertrouwen op een gedegen advies en een betrouwbare behandeling van uw probleem. Onze kliniek kent een hoge cliënttevredenheid. Bij zowel grote als kleine ingrepen hebben wij voor iedereen even veel tijd en aandacht. Wij leggen u altijd op begrijpelijke wijze uit welke stappen we gaan volgen zodat er een laagdrempelige en toegankelijke sfeer ontstaat waarin u uw behandeling op een ontspannen manier tegemoet kunt zien. Wanneer lipostructuur voor u de beste oplossing biedt, wordt er een behandelplan met u doorgenomen zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Op onze website kunt u veel relevante informatie over lipostructuur en onze andere behandelingen voor figuurcorrectie vinden. Voor vragen of het maken van een afspraak voor een consult, kunt u ons via info@kliniekveldhoven.nl bereiken of bel gerust 040-295 42 43. Wij zijn u graag van dienst met een professioneel antwoord of goed advies. Ook kunt u door het formulier op de website in te vullen een consultafspraak maken. Wij zien u graag in onze kliniek om samen met u toe te werken naar het best mogelijke eindresultaat!

Meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier:

[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen