Liposuctie

Extra pondjes lijken vaak een voorkeur te hebben voor een specifieke plek. De buik, benen of onderkin bijvoorbeeld. Niets vreemds, de meesten zullen dit herkennen. Bij sommigen is dit effect echter zo sterk dat het de lichaamscontour hinderlijk verstoort. De vetophopingen brengen het lichaam uit verhouding. Liposuctie brengt de contouren van uw lichaam beter in verhouding. Met de liposuctie behandeling verhelpen we plaatselijk hardnekkig vet te verwijderen. Een buikwandcorrectie of een mini buikwandcorrectie met liposuctie is een veel uitgevoerde behandeling.

Als u last heeft van plaatselijke vetophopingen, kan liposuctie voor verbetering zorgen. De behandeling brengt het probleemgebied in evenwicht met de rest van het lichaam. Een gezonde levensstijl, voldoende beweging en een gezond eetpatroon zullen het effect maximaliseren!

Liposculptuur oftewel liposuctie is dus geen manier om makkelijk af te vallen, maar een chirurgische techniek die u een mooiere lijn kan geven.

Goed behandelbare vetophopingen


[caption id="attachment_206370" align="alignnone" width="200"] Rug, onder de billen[/caption]

[caption id="attachment_206371" align="alignnone" width="200"] Buik, dijen[/caption]

[caption id="attachment_206372" align="alignnone" width="200"] Onderkin liposuctie[/caption]
Met liposculptuur verwijderen we onderhuids vetweefsel. Onder lokale verdoving maakt de plastisch chirurg kleine snedes. Het te behandelen gebied wordt met een verdovende vloeistof geinjecteerd, waardoor de vetcellen opzwellen.Met een buisje, canule genoemd, zuigt de chirurg de vetcellen vervolgens op. Het streven hierbij is om te zorgen voor goede lichaamsproporties en een mooiere lijn.

[caption id="attachment_206373" align="alignnone" width="200"] De liposuctie behandeling[/caption]

[caption id="attachment_206374" align="alignnone" width="200"] Na de behandeling[/caption]

[caption id="attachment_206375" align="alignnone" width="200"] Manuele lymfedrainage[/caption]

De kleine snedes worden zorgvuldig gehecht. Na een week kunnen deze hechtingen verwijderd worden. De incisies zijn zo klein dat er vrijwel geen zichtbare littekens achterblijven. U draagt gedurende 2 weken dag en nacht en daarna nog 2 weken ’s nachts een drukpak om het helingsproces te ondersteunen. De weefsellagen kunnen hierdoor goed herstellen. Een gezonde levensstijl, voldoende beweging en een gezond eetpatroon zullen het effect maximaliseren! Na de behandeling kunt u desgewenst kiezen voor lymfedrainage om zwellingen te verminderen.

Na 4 weken kunt u uw sportieve activiteiten weer oppakken. Na 6 tot 9 maanden is het lichaam volledig hersteld.
[caption id="attachment_206376" align="alignnone" width="200"] De chirurg bepaalt het te behandelen gebied[/caption]

[caption id="attachment_206377" align="alignnone" width="200"] Door liposculptuur verbetert de lichaamscontour[/caption]

[caption id="attachment_206378" align="alignnone" width="200"] Een drukpak draagt bij aan een goed herstelproces[/caption]
Liposuctie is een beproefde behandeling. Blijvende problemen na liposculptuur zijn zeldzaam. Wij informeren u graag volledig, dus ook over de risico’s van liposculptuur. Deze zijn: blauwheid van de huid, bloeduitstorting, zwelling, gevoelsverandering en onregelmatigheid. Bij minder dan 1% van de behandelde personen: infectie, inwendige bloeding, slechte wondgenezing, trombose en vetembolie. De risico’s zijn significant lager bij mensen die niet roken of daar tijdelijk mee stoppen.

Tijdens het persoonlijk consult gaan we in op de risico’s en bijwerkingen die voor u van belang zijn.

Vraag een consult aan


Het consult voor een liposuctie vindt plaats in onze vestiging Kliniek Veldhoven in Veldhoven. Relatief grote liposuctie behandelingen (betreft doorgaans 4 of meer zones) worden onder algehele verdoving uitgevoerd in Amstelveen.

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op het lokaal of algeheel verdoven. Zo is het lokaal of algeheel verdoven afhankelijk van de hoeveelheid verdovingsvloeistof die maximaal bij een cliënt gebruikt kan worden. Hierbij speelt het gewicht, de BMI en de wens van de cliënt een belangrijke rol. Wellicht geeft u de voorkeur aan een behandeling onder algehele verdoving in plaats van lokale verdoving.
Benieuwd of liposculptuur u een mooier lichaam kan geven? Vraag gerust een consult aan. Na een lichamelijk onderzoek bespreekt u met onze plastisch chirurg of de behandeling voor u de juiste keuze is. Gebruik het formulier om direct een afspraak aan te vragen.

Meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier:

[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen