Littekens verwijderen

Het is niet mogelijk een litteken volledig te laten verdwijnen. Wel zijn er behandelmethoden die de zichtbaarheid verminderen of het aanzien van een litteken verbeteren.

Littekens verwijderen

Littekens ontstaan door diepe beschadiging van de huid en problemen bij de wondgenezing. Vaak ervaren mensen een goed zichtbaar litteken als storend of ontsierend. Met een behandeling is het mogelijk uw litteken minder zichtbaar te maken of het aanzien ervan te verbeteren. We onderscheiden verschillende soorten littekens (atrofische, hypertrofische en keloïdale), die elk om een andere aanpak vragen.

Operatieve littekencorrectie

U kunt uw litteken behandelen met verschillende technieken. Wanneer nodig kunt u kiezen voor het operatief verwijderen van littekens. Hierbij neemt de plastisch chirurg het litteken weg, waarna de huidranden opnieuw worden gehecht, wat resulteert in een kleiner en fraaier litteken. De ligging van het litteken kan soms zodanig worden gewijzigd dat het in een huidlijn of een rimpel valt.

Een persoonlijk consult

Tijdens het persoonlijk consult kunt u uw wensen bespreken met een plastisch chirurg. Tijdens dit gesprek krijgt u uitleg over de geschikte behandelingsmethoden voor uw litteken, inclusief de kosten die daaraan verbonden zijn.

Meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier:

[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen