Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een massagetechniek die de lymfevaten stimuleert om afvalstoffen sneller af te voeren.

Afbreken vochtophopingen met lymfedrainage

Na een ongeval, bij een kneuzing of wanneer u een behandeling of operatie hebt ondergaan, kunt u last krijgen van plaatselijke vochtophoping. Normaal gesproken voert het lichaam zelf dit vocht af door middel van het lymfestelsel. Manuele lymfedrainage of oedeemtherapie biedt uitkomst wanneer deze functie tijdelijk minder actief is. De behandeling zet het lymfestelsel aan tot verhoogde activiteit. Vochtophopingen worden sneller afgebroken en afgevoerd. En het neemt spanningen weg en zorgt voor een beter helingsproces.

Lymfedrainage behandeling

Oedeemtherapie dient meerdere malen te worden uitgevoerd over een langere periode. Na de behandeling kan het nodig zijn dat u enige tijd een therapeutische elastische kous krijgt aangemeten. Bij Kliniek Veldhoven combineren we drie technieken:
  • Manuele lymfedrainage: een zacht, pompende massagetechniek die de lymfevaten stimuleert.
  • Lymfetaping: een behandeling met elastische lymfetape die enkele dagen op het behandelde gebied blijft zitten.
  • Ambulante compressietherapie: het aanbrengen van zwachtels als aanvulling op manuele lymfedrainage.

Het resultaat


Het resultaat van de behandelingen is afhankelijk van diverse factoren. Daarbij moet u denken aan zowel de oorzaak van de vochtophoping als de hoeveelheid en locatie van het vocht. Lymfedrainage zorgt er echter altijd voor dat zwelling, pijn en bloeduitstortingen sneller verminderen. Het is mogelijk dat u na de behandeling meer moet plassen dan normaal. Zorg er voor dat u voldoende water blijft drinken: zo worden de afvalstoffen sneller uit het lichaam afgevoerd.

Een persoonlijk consult

Kan een lymfedrainage u helpen met uw herstel en helingsproces? Kom gerust langs voor een persoonlijk consult. Een specialist van Kliniek Veldhoven spreekt de behandeling met u door. Dit gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit nergens aan vast.

Meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier:

[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen