MACS lift

Een MACS lift is een facelift techniek die zorgt voor een gladdere huid en strakkere kaaklijn. Uiteraard zet een MACS lift het verouderingsproces niet stil. Wel zult u er een stuk jonger uitzien na een MACS lift behandeling.

Strakke huid en kaaklijn

Met de jaren verliest de huid aan elasticiteit. Een vergelijkbaar effect kan optreden na gewichtsverlies. Hierdoor kunnen rimpels en plooien ontstaan, evenals het effect van een hangende huid op de wangen en onder de kaak. Een MACS lift is een chirurgische ingreep die u een gladdere huid en scherpere kaaklijn geeft, waardoor u jonger oogt. Indien ook de hals verslapt is, kan de Eric Auclair facelift uitkomst bieden.

MACS lift behandeling

MACS staat voor Minimal Access Cranial Suspension. Een MACS lift is een facelift behandeling waarbij slechts een minimale snede nodig is. Deze behandeling vindt plaats onder narcose of lokale verdoving. Via de kleine snede, voor het oor tot aan de haarlijn, worden de onderliggende weefsels met een hechtdraad gelift. Na het verwijderen van de overtollige huid wordt de snede zorgvuldig gehecht.

[caption id="attachment_206442" align="alignnone" width="190"] Door huidveroudering ontstaan rimpels en plooien. Op de wangen en onder de kin gaat de huid hangen.[/caption]

[caption id="attachment_206443" align="alignnone" width="190"] De plastisch chirurg maakt een kleine snede bij de stippellijn en lift de huidlagen van het aangegeven gebied.[/caption]

[caption id="attachment_206444" align="alignnone" width="190"] Na een MACS lift wordt de huid gladder en de kaaklijn strakker, wat u een jongere uitstraling geeft.[/caption]

Na de behandeling

Na de behandeling is uw gezicht beurs en gezwollen. Om de zwelling te beperken krijgt u meteen na de behandeling een drukverband aangemeten. Wanneer u op controle komt wordt het drukverband verwijderd, de haren gewassen en een drukverband aangemeten. Dit drukverband draagt u 2 dagen. In het begin zijn de littekens goed zichtbaar, deze vervagen geleidelijk. Na 6 weken is uw huid volledig hersteld, en mag u de littekens gaan hydrateren en masseren.

Risico’s en bijwerkingen

Tijdens het eerste consult gaan we in op de risico’s die voor u het meest van belang zijn. De huid kan tijdelijk vreemd aanvoelen en gevoelloos zijn. Er bestaat een kleine kans op nabloeding, een infectie en een verstoorde wondgenezing. In uitzonderlijke gevallen treedt littekenhypertrofie op. Zeer zelden komt uitval van sommige gelaatsspieren voor door zenuwbeschadiging, met in de meeste gevallen geleidelijk herstel. De risico’s zijn significant lager bij mensen die niet roken of daar tijdelijk mee stoppen.

Vraag nu een consult aan

Is een MACS lift voor u de beste oplossing? Tijdens het persoonlijk consult bespreekt u uw motivaties met een plastisch chirurg. Na een kort onderzoek adviseert de plastisch chirurg u over de mogelijkheden. Vervolgens wordt de procedure uitgelegd en krijgt u een prijsindicatie. Het consult is geheel informatief: u zit nergens aan vast. Vraag een afspraak aan met het formulier hieronder.

Meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier:

[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen