Moedervlekken verwijderen

Moedervlekken zijn normaliter goedaardige gezwellen van bepaalde huidcellen. Er is sprake van een opeenhoping van pigmentvormende cellen in de huid. Dit veroorzaakt vlekken die in verschillende maten, vormen en kleuren kunnen optreden. Dit wordt vaak als storend en ontsierend ervaren. Kliniek Veldhoven is gespecialiseerd in moedervlekken verwijderen. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt in verheven (bolle) en vlakke moedervlekken. Verheven moedervlekken kunnen alleen chirurgisch worden verwijderd, terwijl vlakke moedervlekken met een laserbehandeling worden behandeld.

Sommige moedervlekken kunnen kwaadaardig zijn en op huidkanker wijzen. De ervaren medisch specialisten in onze kliniek kunnen deze herkennen en de mogelijkheden van een moedervlek weghalen aangeven. De meeste moedervlekken zijn bruin of zwart van kleur, maar sommige kunnen ook rood of blauwachtig zijn. Ze kunnen aangeboren zijn of tijdens uw levensloop vorm hebben gekregen. Een genetische aanleg met een lichte huid is vaak een oorzaak van de ontwikkeling van moedervlekken, maar ze kunnen ook ontstaan door te veel in de zon liggen of hormonale invloeden

Een moedervlek weghalen is een kleine ingreep

De meeste moedervlekken kunnen met een kleine ingreep worden verwijderd, hetzij met een incisie dan wel met een laserbehandeling. Een moedervlek weghalen is een veelvoorkomende behandeling in Kliniek Veldhoven, dat jaarlijks ruim 3.000 mannen en vrouwen helpt op plastisch chirurgisch en dermatologisch gebied. Twee tot vier behandelingen zijn nodig om een moedervlek met een laser te vervagen. Een uiterlijke verbetering van 75-90% is te behalen.

De met laserstralen behandelde moedervlek begint na circa twee weken te vervagen en verdwijnt vrijwel volledig. Bij een incisie worden de ongewenste moedervlekken onder plaatselijke verdoving operatief weggehaald, waarna de wond zorgvuldig wordt gehecht. De hechtingen mogen er na 7 tot 14 dagen uit. Er kan na het verwijderen van de moedervlek een klein litteken achterblijven. Normaal gesproken treden er bij het weghalen van moedervlekken geen ernstige complicaties op

Verheven en vlakke moedervlekken verwijderen

Wilt u ook van uw storende moedervlekken af? Neem dan contact op met Kliniek Veldhoven. Bel ons gerust op (040 – 295 42 43) of vul uw gegevens in op onderstaand contactformulier. U kunt gebruikmaken van een persoonlijk consult met een van onze deskundige specialisten. Deze specialist kan u informeren wat een moedervlek weghalen inhoudt, wat in uw specifieke geval de beste behandelmethode is en wat de kosten zijn. U kunt zodoende een weloverwogen keuze maken voor moedervlekken verwijderen.

Meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier:

[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen