Onderooglidcorrectie

Uw ogen zijn een belangrijk onderdeel van uw uiterlijk en bepalen voor een groot deel uw uitstraling. Ze benadrukken uw emoties waardoor anderen meestal direct zien of u in een goede stemming bent en lekker in uw vel zit. Wanneer we echter ouder worden, kunnen er blijvende wallen en kringen onder de ogen ontstaan. Wallen en kringen kunnen uw uitstraling veranderen waardoor uw aanblik misschien niet meer overeenkomt met uw innerlijk.

Met een onderooglidcorrectie er jonger en stralender uit zien

Wallen onder de ogen zorgen bijvoorbeeld voor een vermoeide blik, zelfs wanneer u volledig uitgerust bent. Kringen rondom de ogen kunnen zelfs leiden tot een onbedoelde boze blik. Wanneer u last heeft van overmatige wallen of kringen, kan het zijn dat u regelmatig de vraag van uw omgeving krijgt of u moe of geïrriteerd bent. Dat kan heel vervelend zijn en een reden zijn voor een onderooglidcorrectie.

Een dankbare ingreep

In sommige gevallen kunnen wallen of hangende bovenoogleden ook fysiek een probleem zijn. U ziet bijvoorbeeld minder goed doordat de overtollige huid letterlijk in de weg zit. In al deze gevallen kan een ooglidcorrectie een passende en relatief veilige ingreep zijn. Bij Kliniek Veldhoven worden alle behandelingen uitgevoerd door gekwalificeerde plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in ooglidcorrecties.

Wallen onder de ogen

Wallen onder ogen ontstaan vaak doordat de huid mettertijd slapper wordt. De huid onder de ogen verliest zijn elasticiteit waardoor de huid gaat hangen. Een bijkomend probleem kan zijn dat het vetweefsel onder de huid is verzakt. De oorzaak hiervan is vaak dat de steunbandjes niet meer in staat zijn om de vetpockets op hun plaats te houden. Dat kan leiden tot een verdikking onder de ogen die bestaat uit een vetuitstulping. Bij kringen onder de ogen is het vetweefsel op een andere plaats terechtgekomen waardoor de ogen hol worden. Wallen verwijderen met een onderooglidcorrectie is veelal een goede oplossing om er weer jonger en energieker uit te zien. Afhankelijk van de oorzaak van de wallen, kunnen er verschillende technieken worden toegepast.

Onderooglidcorrecties met huidresectie

De meest gebruikte methode voor een onderooglidcorrectie is het verwijderen van overtollige huid. Dit wordt ook wel huidresectie genoemd. De plastisch chirurg maakt tijdens de operatie een incisie net onder de wimperrand. Vervolgens zal hij een strookje overtollige huid verwijderen. Nadat de wond is gehecht, is de huid onder het oog weer strakker getrokken. Bij lichte klachten kan een huidresectie voldoende zijn, maar vaak wordt de behandeling gecombineerd met het verwijderen of verplaatsen van vetweefsel, een ooglidverstrakking, een bovenooglidcorrectie of een voorhoofdslift.

Ooglidcorrectie met huidresectie en aanpassen vetpockets

Soms is er niet alleen sprake van overtollige huid onder het oog, maar zijn ook de vetpockets verzakt. Onder het oog bevinden zich drie vetpockets die op hun plaats worden gehouden door een vlies. Het verslappen van dit vlies kan ervoor zorgen dat de vetpockets verzakken. Dit heeft doorgaans een vetuitstulping tot gevolg onder het oog. In dit geval is alleen een huidresectie niet voldoende. De plastisch chirurg zal de ingreep combineren met het aanpassen van de vetpockets en het verwijderen van vetweefsel.

Onderooglidcorrectie met ooglidverstrakking (laterale canthopexie)

Een ooglidcorrectie kan ook gecombineerd worden met een ooglidverstrakking. Dit wordt in vaktermen ook wel laterale canthopexie genoemd. Naast het verwijderen van een strookje huid en het aanpassen van de vetpockets, wordt de oogkringspier aan het botvlies strakker gehecht in de buitenste ooghoek. Na de operatie zal de oogkringspier het onderooglid en het onderliggende vetweefsel weer ondersteuning bieden om nieuwe wallen te voorkomen.

Oogwallen verwijderen met de Hamra-techniek

Wallen kunnen ontstaan doordat het vetweefsel na verloop van tijd van zijn plek is geraakt. Dit veroorzaakt vaak kringen onder de ogen waardoor uw oogkassen hol lijken. In dit geval kan de plastisch chirurg ervoor kiezen om de Hamra-techniek toe te passen. Dat betekent dat er geen vet wordt verwijderd, maar dat het vet anders en op een andere plek verdeeld wordt onder de huid. Door het vetweefsel gelijkmatig te verdelen onder het oog, kunnen de wallen worden verwijderd en krijgt u weer een jongere uitstraling.

Wallen laten verwijderen in combinatie met bovenooglidcorrectie en/of voorhoofdslift

Wanneer u naast wallen ook last heeft van overhangende oogleden en/of gezakte wenkbrauwen, dan is het effect op uw uitstraling nog groter. Hangende oogleden, gezakte wenkbrauwen en wallen zorgen doorgaans namelijk voor een vermoeide of zorgelijke aanblik. Het is daarom ook mogelijk om uw wallen te laten verwijderen in combinatie met een bovenooglidcorrectie en/of een voorhoofdslift. Tijdens een bovenooglidcorrectie wordt er overtollige huid verwijderd uit de bovenoogleden en eventueel wordt er ook vet verwijderd. Een voorhoofdslift is een ingreep waarbij de stand van de wenkbrauwen weer naar de huidige posities worden gebracht.

Houd ik littekens over aan de ingreep?

Een ooglidcorrectie van de onderoogleden gaat gepaard met minimale littekens. De plastisch chirurg zal tijdens de operatie namelijk een incisie vlak onder de wimperrand maken. Nadat het wondje is gehecht, zal deze na verloop van tijd nauwelijks meer zichtbaar zijn. Wanneer u ook uw bovenoogleden laat behandelen, zal het litteken ook bij deze ingreep nauwelijks zichtbaar zijn. De incisie wordt namelijk in de natuurlijke plooi gemaakt en zal eventueel doorlopen in uw kraaienpootjes, zodat ook dit litteken naderhand nauwelijks opvalt. Bij een voorhoofdslift zullen de littekens door de haren worden gecamoufleerd.

Hoe lang duurt de herstelperiode na een onderooglidcorrectie?

De operatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt één tot anderhalf uur. Het is verstandig om u op de dag van de operatie te laten vergezellen door een familielid of kennis om u na de operatie op te vangen en naar huis te brengen. Direct na de ingreep kan het behandelde gebied gaan opzwellen en kunnen er blauwe plekken ontstaan. De blauwe plekken en zwellingen zijn doorgaans na twee weken verdwenen. U wordt een week na de operatie uitgenodigd om de hechtingen te laten verwijderen.

De eerste weken


Het is belangrijk om in de eerste week na de behandeling geen intensieve activiteiten te ondernemen zoals zware objecten tillen of bukken. Ook is het ten zeerste af te raden om de eerste twee weken na de ingreep intensief te sporten. Ook mag u in de eerste twee weken na de operatie geen lenzen dragen. Vanaf de derde week kunt u weer beginnen met het dragen met lenzen, mits u er goed op toeziet dat deze te allen tijde schoon blijven. Gemiddeld duurt het 6 tot 12 maanden voordat het uiteindelijke resultaat zichtbaar is.

Onderooglidcorrectie door plastisch chirurg

Kliniek Veldhoven is gespecialiseerd in het uitvoeren van onderooglidcorrecties en onderscheidt zich op een aantal belangrijke punten van andere klinieken. Zo worden onze behandelingen uitsluitend uitgevoerd door plastisch chirurgen met jarenlange opleiding en ervaring. Ooglidcorrecties worden in Nederland ook aangeboden door cosmetisch artsen en huisartsen. Het nadeel is dat u in dat geval niet wordt behandeld door een chirurg die gespecialiseerd is in ooglidcorrecties. Wij adviseren vanzelfsprekend om ooglidcorrecties altijd door een plastisch chirurg te laten uitvoeren om de kans op latere complicaties te verkleinen.

Onderooglidcorrectie bij Kliniek Veldhoven

Wilt u uw wallen laten verwijderen voor een jongere en frissere uitstraling? Dan kunt u terecht bij Kliniek Veldhoven. Kliniek Veldhoven heeft een team van ervaren plastisch chirurgen die aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Daarnaast werken wij volgens de nieuwste technieken uit onze sector. Hierdoor zijn wij in staat om ooglidcorrecties aan te bieden van de hoogste kwaliteit.

Persoonlijk consult

Van begin tot eind nemen wij de tijd voor onze cliënten zodat u vooraf exact weet wat u mag verwachten en naderhand de nazorg krijgt die noodzakelijk is. Voordat wij overgaan tot behandelen, zullen wij u eerst uitnodigen voor een persoonlijk consult. Tijdens dit consult is er tijd om uw wensen uit te spreken en zullen wij u zo goed mogelijk informeren over de behandeling, de nazorg en het resultaat. Wilt u uw wallen laten verwijderen door een ervaren plastisch chirurg? Neem dan gerust contact met ons op door onderstaand contactformulier in te vullen of te bellen met 040 295 42 43.

Meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier:

[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen