Oorlelcorrectie

Naast een oorcorrectie kunt u ook een oorlelcorrectie laten uitvoeren om de oorlellen die te lang of te groot zijn, uitgerekt of uitgescheurd zijn te laten corrigeren. Een eenvoudige ingreep kan dit probleem verhelpen.

De oorlelcorrectie behandeling

De behandeling van een oorlelcorrectie kan bestaan uit het inkorten van een oorlel of de correctie van uitgescheurde oorlellen. Het corrigeren van oorlellen gebeurt onder lokale verdoving. Bij een compleet uitgescheurd oorgaatje wordt er met een kleine insnijding wat weefsel verwijderd. De uiteinden worden aan elkaar gehecht met fijne hechtingen. Om de oorlellen te verkleinen verwijdert de plastisch chirurg een stukje huid in de vorm van een driehoek. De wondjes worden met een fijne draad gehecht.

Na de behandeling

De hechtpleister beschermt de wondjes van de behandeling; deze zal samen met de hechtingen na minimaal 2 weken worden verwijderd. Verder is het noodzaak om het behandelende gebied goed te beschermen tegen zonlicht. Een oorbelgaatje mag u na 6 maanden laten maken. In uitzonderlijke gevallen treedt hypertrofische (verdikte) littekenvorming op.

Risico’s en bijwerkingen

Net als elke chirurgische ingreep is er bij een oorleloperatie een kleine kans op complicaties zoals een nabloeding of een infectie. De meeste pijn ervaren mensen direct na de behandeling; hiervoor krijgt u pijnstilling voorgeschreven. Er is een zeer kleine kans dat de gevoeligheid bij aanraking van de oorlellen langer aanhoudt.

Laat u informeren

Interesse in oorlelcorrectie? U bent van harte welkom voor een persoonlijk consult. Hierin kunt u de behandeling bespreken met een plastisch chirurg. Dit informatieve gesprek kost u niets en u zit nergens aan vast. U vraagt een consult / meer informatie aan via het formulier hieronder.

Meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier:

[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen