Peelings


Chemische peeling


Onze huid heeft veel te verduren tijdens een mensenleven. Zeker ons gezichtshuid heeft last van negatieve invloeden door externe factoren, zoals zonlicht en vervuiling. Van binnenuit kunnen stress, slaaptekort en een verkeerd eetpatroon de gezichtshuid belasten. Maar ook kunnen huidveroudering of andere ontsieringen ontstaan door erfelijke factoren. Wat de oorzaak ook is: met een chemische peeling van Kliniek Veldhoven kan er veel aan uw huid worden verbeterd.

De extra kracht van een chemische peeling

Een chemische peeling heeft een sterker effect dan met een gezichtscrème mogelijk is. Huidbevorderende bestanddelen kunnen hiermee dieper in de huidlagen doordringen. Het gevolg is dat uw gezichtshuid sneller afschilfert, beter doorbloedt en in een hoger tempo nieuwe cellen aanmaakt. Een gezichtsbehandeling met bijvoorbeeld de Jessner peeling is geschikt om uw huid een opfrisbeurt te geven of om specifieke huidproblemen aan te pakken. In het geval van restacne worden via een dergelijke peeling bijvoorbeeld bestaande comedonen behandeld. Ook wordt pigment verminderd. Verder dringt een dergelijke peeling de talgproductie terug en remt het ontstekingen af. Heeft u rosacea dan kan een chemische peeling de weerstand van uw huid verhogen met behulp van eiwitten (peptiden) en kunnen ontstekingen worden geremd. Wanneer de conditie van de huid verbetert mag worden, maakt een tca peeling de huid onder andere egaler en wordt de huidstructuur verfijnd. Verder is uw gezichtshuid steviger en oogt het frisser. Wanneer u last heeft van hyperpigmentatie dan versnelt een peeling als Skin Brite de exfoliatie en worden pigmentcellen onderdrukt. Zoals u ziet kan een behandeling een peeling uw gezichtshuid op veel punten verbeteren.


Hoe verloopt een gezichtsbehandeling bij Kliniek Veldhoven?

In onze kliniek werken wij met de producten van Dermaquest. Onze specialisten kunnen afhankelijk van de toestand van uw huid voor een milde of sterke peeling kiezen. In ieder geval bestaat de eerste behandeling altijd uit een milde variant. Ook wanneer er een sterkere peeling nodig is, moet uw huid daarop eerst worden voorbereid via een milde behandeling. Bij een milde peeling wordt het product met een kwastje aangebracht. Na de inwerking wordt uw huid geneutraliseerd door de specialist. In het geval van een sterke Jessner peeling worden er verschillende lagen door middel van gaasjes aangebracht. Hierna volgt geen neutralisatie, maar blijft de peeling nog aanwezig op uw huid, zodat het beter kan inwerken. De beide behandelingen duren circa een half uur tot drie kwartier. Daarbij moet u er op rekenen dat u gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig heeft voor een goed mogelijk effect. Ook moet uw huid tussen de behandelingen door herstellen. De benodigde pauze voor een milde peeling is twee weken, die voor een sterke behandeling is drie tot vier weken.
Voor en na iedere behandeling dient u wel aantal voorzorgsmaatregelen te treffen. Maar dit en meer vertelt de specialist u allemaal tijdens uw persoonlijk consult.

Wanneer u interesse heeft in een chemische peeling om de conditie van de huid te verbeteren, neem dan contact op via onderstaand contactformulier.

Fruitzuurpeeling


Een fruitzuurpeeling stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Deze fruitzuurpeeling behandeling heeft een reinigend en verjongend effect en zorgt voor huidverbetering.

Vernieuwen van de huid

Een fruitzuurpeeling zorgt voor vernieuwing van de huid. De behandeling maakt de huid gladder, gezonder en steviger. Het zogenaamde glycolzuur, een reeks organische fruitzuren, stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken. Dit heeft een gunstig effect op problemen als acné, slechte doorbloeding, pigment- en ouderdomsvlekken. Als kuur verbetert het ook de vochtbalans van de huid.

De fruitzuurbehandeling


Voor de eerste behandeling, bent u een aantal weken bezig met de voorbereiding. Hiermee zorgt u dat uw huid klaar is voor de behandeling. Tijdens het eerste consult legt de huidtherapeut uit hoe u dat kunt doen. De fruitzuurbehandeling wordt bij Kliniek Veldhoven uitgevoerd met hoogwaardige glycolzuur van Dermaquest.

Na het reinigen van de huid brengen we het fruitzuur voor korte duur aan op uw huid. Het glycolzuur dringt snel door tot de onderliggende huidlagen, waar het de aanmaak van huidcellen stimuleert. Hierna neutraliseren we het glycolzuur met een basische oplossing.

De peeling duurt zo’n 30 minuten. Gemiddeld zijn 6 tot 8 fruitzuurbehandelingen nodig, met een tussenpose van 2 tot 4 weken.

Na de behandeling


De huid kan wat rood zijn en jeuken. Dit is normaal en verdwijnt geleidelijk. Ook kan een lichte schilfering plaatsvinden. Bescherm uw huid tegen direct zonlicht, gebruik zonnebrandcrème met minimaal factor 30. De gunstige effecten houden gemiddeld enkele maanden aan. Na iedere fruitzuurpeeling is het belangrijk om de huid te kalmeren en herstellen met kwalitatief hoogwaardige verzorgingsproducten van Dermaquest.

Een persoonlijk consult


Zal ook uw huid opknappen van een fruitzuurpeeling? U bent van harte welkom voor een informatief consult. Onze huidtherapeut kijkt graag naar uw huid om een behandeladvies te geven. Wellicht bent u inderdaad een goede kandidaat voor een fruitzuurpeeling of  bent u beter geholpen met een andere huidbehandeling als microdermabrasie.

Dit advies bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit nergens aan vast. U vraagt een persoonlijk consult aan met het formulier hieronder.Gezichtspeeling


Met het klimmen der jaren verschijnen fijne rimpels en andere onregelmatigheden in het gezicht. Op welke leeftijd men hiermee te maken krijgt is echter niet alleen afhankelijk van de structuur van de huid en de erfelijke aanleg. Ook externe factoren zoals het rookgedrag, de hoeveelheid stress die men ervaart en een regelmatige blootstelling aan zonlicht en uv-straling zorgen ervoor dat de gezichtshuid sneller veroudert en dat rimpels, plooien en groeven ontstaan. De oorzaak hiervan ligt in de afname van de eiwitten collageen en elastine. Collageen is een van de hoofdbestanddelen van het bindweefsel van de huid, dat vooral in de eerste vijfentwintig levensjaren wordt opgebouwd en ervoor zorgt dat de huid zijn stevigheid behoudt. Omdat na verloop van tijd de hoeveelheid collageen in de huid vermindert, zal de huid slapper worden. Elastine maakt dat de huid na het vervormen of indrukken ervan zijn oorspronkelijke vorm weer aanneemt. Door de natuurlijke processen in het lichaam zal naarmate men ouder wordt de hoeveelheid elastine eveneens teruglopen. Het gevolg hiervan is een toename van het huidvolume en een minder soepele huid.

Meerdere vormen van gezichtspeeling


Er zijn diverse methoden om het gezicht te peelen, waarbij het er eigenlijk steeds op neer komt dat oude huidcellen actief worden afgevoerd van de bovenste huidlaag om plaats te maken voor jongere cellen. Een veel toegepaste behandeling om de gezichtshuid te vernieuwen is microdermabrasie. Deze therapie houdt in dat kleine diamantkristallen op de huid worden geschoten. De inactieve huidcellen die op deze manier zullen losraken, worden middels een afzuigsysteem direct verwijderd. Een zachtere behandelwijze voor een peeling van het gezicht is een fruitzuur- of glycolzuurbehandeling. Dit glycolzuur bestaat uit verschillende organische fruitzuren en wordt door een therapeut op de huid aangebracht, waarna het in de huidlagen doordringt en de aanmaak van nieuwe cellen zal stimuleren. Deze methode vereist doorgaans zes tot acht sessies, waarbij na elke behandeling enkele weken rust in acht moet worden genomen. Bij deze vorm van gezichtspeeling zijn een goede voorbereiding en nabehandeling van de huid uiterst belangrijk.

Een gezichtspeeling geeft uw gezicht een egale uitstraling

Kliniek Veldhoven voert beide peelingbehandelingen uit en wij verwelkomen u graag voor een eerste consult, waarin de arts al u vragen kan beantwoorden. Neem contact met ons op (040 – 295 42 43) of via onderstaand formulier.

Jessner peeling


Heeft u in uw gezicht last van acne, pigmentvlekjes die ontstaan zijn door ontstekingen of is uw huid enigszins beschadigd door overmatig zonnen? Of maakt uw huid niet meer de frisse en jonge indruk als voorheen? Als u behoefte heeft aan een gezichtsbehandeling die uw huid weer vitaal en gezond laat aanvoelen, dan kan de Jessner peeling voor u wel eens een uitstekende optie zijn. Kliniek Veldhoven heeft ruime ervaring met het behandelen van diverse huidproblemen.

Peeling bij Kliniek Veldhoven

Na het reinigen van de huid brengen we de chemische peeling voor korte of langere duur aan op uw huid. Bij een sterke peeling zoals de Jessner peeling brengen we de vloeistof aan door middel van gaasjes, waarbij telkens de gaasjes besprenkelt worden met de peeling, om een diepere werking te garanderen. Het zuur dringt snel door tot de onderliggende huidlagen. Omdat de peeling zuren en enzymen bevat, kan het tijdens de behandeling licht branderig op de huid aanvoelen. Dit is echter een tijdelijk effect. Bij een sterkere peeling wordt de huid aan het eind van een behandelsessie niet geneutraliseerd, zodat de peeling nog enige tijd kan inwerken. 5 Uur na de behandeling dient de huid ook niet behandeld te worden met water of een verzorgingsproduct. Verder dient u op de dag van de behandeling geen cosmeticaproduct aan te brengen.

Voor en na de Jessner peeling

De gezichtsbehandeling in kuurvorm bestaat uit ongeveer 6 tot 8 sessies, met 2 tot 4 weken tussentijd. Na een milde peeling is uw huid na twee weken voldoende hersteld; na een sterke peeling houden wij liever vier weken aan. Er is kans op lichte schilfering en korstjes en bij een sterke peeling kan er na 2-3 dagen flinke verveling optreden.
Voordat u aan een behandelsessie begint, is het belangrijk dat uw huid twee weken optimaal voorbereid is op een behandeling. In een persoonlijk consult legt de specialist uit hoe u dit kunt doen. U dient er rekening mee te houden dat u vier weken voor en na de behandeling de huid dient te beschermen met zonnebrandfactor SPF 30/50.

Werking chemische peelings

Een gezichtsbehandeling met de chemische peeling zorgt ervoor dat uw huid verbeterd. De doorbloeding van uw huid zal toenemen en de vorming van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Dode huidcellen die uw poriën kunnen verstoppen en voor ontstekingen kunnen zorgen, worden door de Jessner peeling verwijderd. De Jessner peeling bevat verschillende zuren als recorcinol, melkzuur en salicylzuur en is een sterke peeling zeker in combinatie met de TCA peeling. TCA staat voor trichloorazijnzuur en verbetert de algehele huidstructuur, vermindert de eerste tekenen van veroudering, egaliseert de teint en vermindert pigmentatie. Benieuwd naar de verschillende chemische peelings van Dermaquest en hun eigenschappen om uw huidproblemen aan te pakken? Laat u gerust informeren tijdens een persoonlijk consult.

Kliniek Veldhoven, voor kwaliteit en een goede begeleiding

Bij de behandeling van huidproblematiek is het van belang dat u te allen tijde weet wat de behandeling met uw huid doet en welke activiteiten u wel of juist niet moet uitvoeren tijdens het behandelingstraject. Uiteraard geldt dit ook voor het gebruik van specifieke huidproducten. Wij nemen de tijd voor een uitgebreid persoonlijk consult waarin u uw wensen bespreekt en gekeken wordt of de Jessner peeling geschikt is om uw huidprobleem te behandelen. Tijdens de behandeling krijgt u informatie over de voor- en nazorg.

Bent u geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk consult via onderstaand formulier.

TCA peeling


Heeft u niet meer de frisse uitstraling die u vroeger wel had? Wordt uw gezicht volgens u ontsierd door tekenen van veroudering, pigmentvlekken of oppervlakkige littekens als gevolg van acne? Dan is er een behandeling voor u beschikbaar dat een deel hiervan teniet kan doen. Een oneffen en dof ogende huid kunt u behandelen met een TCA peeling. Deze behandeling met trichloorazijnzuur kan ervoor zorgen dat uw huid weer fris en soepel aan gaat voelen.

TCA peeling, zo werkt het

Wat een TCA gezichtsbehandeling doet, is het versneld laten afschilferen van uw bovenste huidlaag. Hierdoor is het mogelijk om oneffenheden te laten verdwijnen. Tegelijkertijd stimuleert het de onderliggende lederhuid om nieuwe huidcellen aan te maken en bevordert het ook de doorbloeding en de productie van collageen. Collageen is een eiwit dat zorgt voor de stevigheid van de huid. Een gezichtsbehandeling met TCA bestaat uit meerdere sessies van ongeveer 30 á 45 minuten per keer. In totaal kunt u zes tot acht behandelingen nodig hebben, met telkens twee tot vier weken ertussen. Allereerst bereidt u uw huid twee weken met de verzorgingsproducten van Dermaquest optimaal voor op de chemische peeling. Vervolgens start de specialist met een milde peeling. Bij een TCA peeling brengen we de trichloorazijnzuuroplossing aan met gaasjes, die we steeds opnieuw besprenkelen met de vloeistof als de vorige uitgewerkt is. In tegenstelling tot een milde peeling kiest de specialist bij een TCA peeling niet voor het neutraliseren van het zuur, omdat er een zo diep mogelijke werking wordt nagestreefd. De TCA peeling is een sterke peeling zeker in combinatie met de Jessner peeling.

Na de chemische peeling

Een behandeling met TCA kan branderig aanvoelen, maar dit gevoel verdwijnt weer. Het is van belang dat u de behandelde gezichtshuid zoveel mogelijk ontziet. Wij raden u aan om uw huid de eerste vier weken niet bloot te stellen aan zonlicht. De eerste 48 uur geldt dit ook voor warmte. Ook als de zon niet schijnt, raden wij u aan om een zonnebrandcrème met een hoge factor 50 te gebruiken.
Na 2 tot 3 dagen kan uw huid sterk gaan vervellen. U dient niet aan de vellen te zitten. Wel kunt u op advies van uw specialist een verzorgende créme van Dermaquest gebruiken om het proces van vervellen enigszins te camoufleren. Het vervellen is ook een normaal en gewenst effect van een behandeling met TCA. Uw oude huid maakt plaats voor nieuwe, die in het begin nog wel kwetsbaar is.

Kwaliteit en ervaring bij Kliniek Veldhoven

Kliniek Veldhoven werkt met specialisten die ervaren zijn in het behandelen van diverse soorten huidproblemen. Wij werken bij voorkeur met chemische peelings en huidverzorgingsproducten van het merk Dermaquest, die volgens ons van hoge en gegarandeerde kwaliteit zijn. Als u geïnteresseerd bent in een huidbehandeling bij Kliniek Veldhoven, beginnen we met een uitgebreid consult. Daarin krijgen we een goed beeld van uw huidproblematiek en bespreken we met u alle mogelijkheden. Tijdens uw behandeltraject geven wij u informatie over de voor- en nazorg om het beste resultaat te bereiken met de TCA peeling behandeling.

Wilt u weer een frisse en soepele huid? Neem dan zeker contact met ons op voor een uitgebreid consultgesprek.

Meer informatie over peelings? Neem contact op via onderstaand formulier:

[gravityform id="153" title="false" description="true"]

 

 

Reactie plaatsen