Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken ontstaan door zonlicht, vooral bij mensen met een lichte huid. Ook kunnen ze ontstaan door huidveroudering en ontstekingen. Soms is deze verkleuring onregelmatig en ontstaan bruine of gelige vlekken. Veel mensen ervaren zulke vlekken als storend. Met een laser kunnen we de meeste pigmentvlekken verwijderen.

Laserbehandeling


Pigmentvlekken kunnen verminderd worden met een laserapparaat. Bij geringe vlekken is één behandeling meestal voldoende. De laser maakt de pigmentvlekken eerst donkerder van kleur. Na twee weken vervagen de pigmentvlekken. Wanneer nodig volgt na 8 weken een vervolgbehandeling. De behandelde pigmentvlekken verdwijnen vrijwel volledig en komen meestal niet meer terug. De behandeling kan echter niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe vlekken ontstaan. Voor en na de laserbehandeling maken we foto’s, zodat u het effect duidelijk kunt zien.

Crème of peeling


Oppervlakkig gelegen pigmentaties kunnen we in de regel goed behandelen met een crème of peeling. De crème SkinBrite cremé is een verzorgende en verhelderende créme. die gebruik maakt van Chromobright en BV-OSC om pigmentvlekken te vervagen en de aanmaak van pigment te verminderen. Een chemische peeling versnelt de celdeling. Door vernieuwing van de opperhuid, kan ook het overmatige pigment worden afgevoerd.

Nieuwe pigmentvlekken voorkomen


Vermijd direct zonlicht zoveel mogelijk om het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken te voorkomen. Gebruik een zonnebrandcrème van minimaal factor 30. Wanneer er een verband lijkt te bestaan tussen de pigmentvlekken en het gebruik van een geneesmiddel, kunt u overwegen om – in overleg gaan met uw behandelend arts – met dit middel te stoppen of over te stappen naar een alternatief.

Het persoonlijk consult

Hoe kunnen we uw pigmentvlekken behandelen? U bent van harte welkom voor een eerste consult met onze specialist. In een informatief gesprek hoort u hoe de behandeling er voor u uit gaat zien. Dit persoonlijk consult bieden we volledig aan: u zit nergens aan vast. Gebruik onderstaand formulier om een persoonlijk consult aan te vragen.

Meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier:

[gravityform id="153" title="false" description="true"]