Platysmaplastiek

Met een platysmaplastiek herstellen we de spieren aan de voorzijde van de hals. Hierdoor verminderen de plooien die lopen van de kin tot het halskuiltje.

Correctie van de halsspieren

Met het verstrijken van de jaren verslappen bij sommige personen de spieren aan de voorzijde van de hals. Hierdoor ontstaan plooien in het nekgebied, tussen de kin en het halskuiltje. Met een platysmaplastiek kunnen we deze verslapping corrigeren. U kunt deze ingreep goed combineren met een minilift, S-lift, MACS-lift of klassieke facelift.

De platysmaplastiek behandeling

Een kleine snede aan de onderkant van de kin is voldoende voor deze behandeling. Via deze incisie maakt de plastisch chirurg de huid aan de voorzijde van de hals los. Hierna brengt hij de verslapte spieren terug bij elkaar met een blijvende hechting. Een platysmaplastiek kan onder plaatselijke verdoving plaatsvinden. In combinatie met andere behandelingen kan een narcose nodig zijn.

Na de behandeling

Tot 1 week na de behandeling draagt u dag en nacht een drukverband. Daarna draagt u het nog zo’n 2 weken alleen ‘s nachts. Uw hals kan in het begin wat gezwollen en blauw zijn. Dit trekt in zo’n 2 weken weg. Na twee weken kunnen de hechtingen er uit.

Persoonlijk consult

Kan een platysmaplastiek u het gewenste resultaat brengen? U bent van harte welkom voor een consult bij Kliniek Veldhoven. Onze plastisch chirurg bespreekt de mogelijkheden met u en geeft antwoord op uw vragen. Dit informatieve gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit nergens aan vast. Gebruik het formulier hieronder om meer informatie of een afspraak aan te vragen.

Meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier:

[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen