Schaamlipcorrectie

Een schaamlipcorrectie ofwel schaamlipverkleining zorgt voor een betere verhouding tussen de binnenste en buitenste schaamlippen. Deze ingreep verhelpt ongemak bij onder meer het sporten en het vrijen. Het gaat om een huidreductie; een relatief eenvoudige ingreep.

De keuze voor een schaamlipcorrectie

Bij sommige vrouwen steken de binnenste schaamlippen (labia minora) uitzonderlijk ver uit. Hierdoor liggen de lange schaamlippen niet beschermd tussen de buitenste schaamlippen, die een stuk minder gevoelig zijn. Dit kan betrekkelijk eenvoudig opgelost worden met een schaamlipcorrectie.

Uiteraard is het van groot belang dat een vrouw gelukkig is met hoe haar vagina eruitziet. Maar het is een misverstand dat de keuze voor een schaamlipcorrectie enkel een cosmetische is.

Klachten door te grote schaamlippen


Te grote binnenste schaamlippen kunnen ongemak en pijn veroorzaken. Vrouwen die hier last van hebben, voelen zich vaak beperkt bij activiteiten als vrijen, fietsen en paardrijden. Ook veroorzaakt strakke kleding en bepaalde stofjes huidirritatie. Een schaamlipcorrectie lost deze klachten definitief op.

De behandeling

De schaamlipcorrectie is een dagbehandeling en duurt gemiddeld een uur. In overleg met de plastisch chirurg wordt bepaald hoeveel huidoverschot er verwijderd gaat worden. Over het algemeen gaat het om het in staande positie uithangende deel. Onder plaatselijke verdoving neemt de plastisch chirurg het aangegeven deel weg, waarna de wond zorgvuldig gesloten wordt.

Alle schaamlipcorrecties worden door onze vrouwelijke plastisch chirurg uitgevoerd.

[caption id="attachment_206385" align="alignnone" width="200"] Voor schaamlipcorrectie[/caption]

[caption id="attachment_206386" align="alignnone" width="200"] Aftekenen huidoverschot[/caption]

[caption id="attachment_206387" align="alignnone" width="200"] Na schaamlipcorrectie[/caption]

Na een labiacorrectie

Direct na de operatie zijn de schaamlippen gezwollen en pijnlijk. Ook kunt u enig bloedverlies hebben. De eerste dag na de schaamlipcorrectie nemen de zwelling en bloeduitstortingen toe. U kunt de pijn bestrijden met pijnstillers en koude kompressen geven verlichting. Na 1 tot 2 weken kunt u uw dagelijkse leven weer oppakken.

Blijvend resultaat


Na een schaamlipcorrectie vallen de zogenoemde kleine schaamlippen in staande positie in principe binnen de buitenste schaamlippen. Door de huidstructuur en het genezingsproces behouden de binnenste schaamlippen in veel gevallen een wat onregelmatig uiterlijk.

Over het algemeen zijn de littekens na een schaamlipcorrectie enkel zichtbaar bij het spreiden van de benen. Aan de gevoeligheid van de schaamlippen verandert in principe niets, echter kan bij ieder litteken een blijvende gevoeligheid ontstaan. Dit komt zelden voor.

Vraag een consult aan


Laat u eerst goed informeren als u een schaamlipcorrectie overweegt. U bent van harte welkom voor een informatief gesprek met een plastisch chirurg. Hierbij komen uw vragen, wensen en verwachtingen aan bod. U krijgt een duidelijk beeld van wat de schaamlipverkleining voor u persoonlijk inhoudt. Dit persoonlijke consult bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit nog nergens aan vast. Gebruik het formulier om een afspraak aan te vragen.

Meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier:

[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen