Voorhoofdslift

Hangende wenkbrauwen kunnen voor een vermoeide of zorgelijke gezichtsuitdrukking zorgen. De voorhoofdslift (ook wel wenkbrauwlift genoemd) is een goede oplossing voor het liften van de wenkbrauwen en de voorhoofdhuid. Door het ouder worden kunnen wenkbrauwen zakken en laag komen te staan. De ingreep wordt regelmatig gecombineerd met een bovenooglidcorrectie of een onderooglidcorrectie gecombineerd. Deze combinatie zorgt weer voor een energieke en frisse uitstraling.
Er zijn verschillende methoden voor het corrigeren van de hangende wenkbrauwen en/of verslapte voorhoofdshuid. In het consult kan uw plastisch chirurg vaststellen of er een indicatie is voor een wenkbrauwlift/voorhoofdslift en welke methode noodzakelijk is. De zes methoden zijn:

Klassieke wenkbrauwlift of Directe wenkbrauwlift
Bij de Klassieke wenkbrauwlift wordt een strip huid vlak boven de wenkbrauw verwijderd en de wenkbrauw omhoog getrokken. Deze ingreep geeft een zichtbaar litteken op de bovenrand van de wenkbrauw en wordt bij Kliniek Veldhoven niet uitgevoerd. Vanwege het grote opvallende litteken is dit geen optie.

[caption id="attachment_206462" align="alignnone" width="190"] Coronaal[/caption]

[caption id="attachment_206463" align="alignnone" width="190"] Endoscopisch[/caption]

[caption id="attachment_206464" align="alignnone" width="190"] Lateraal[/caption]

 

Coronale of Open voorhoofdslift


Deze methode is zeer geschikt voor mensen met een laag voorhoofd of erg hangende wenkbrauwen. Tijdens de ingreep wordt de voorhoofdshuid onder algehele narcose van het onderhuidse weefsel losgemaakt en strakgetrokken. De huid en ook de wenkbrauwen worden hierbij gelift. Het litteken loopt midden over het hoofd van oor tot oor en wordt door de haren gecamoufleerd. Door het verwijderen van overtollig huid bij de Coronale voorhoofdslift wordt het voorhoofd meer naar achter verplaatst en hiermee ook de haargrens. Tevens worden de wenkbrauwen gelift.

Endoscopische wenkbrauwlift/voorhoofdslift


Met de Endoscopische wenkbrauwlift/voorhoofdslift worden, de voorhoofdshuid, de wenkbrauwen en de voorhoofdsspier van binnenuit losgemaakt van het bot en naar boven verplaatst. De voorhoofdshuid, voorhoofdsspier en wenkbrauwen worden vervolgens als geheel gelift. De haargrens verschuift hierbij minimaal. Onder de huid worden speciale clips (Endotine) aangebracht die ongeveer binnen een jaar vanzelf oplossen en na die tijd behoudt de huid zijn positie. De littekens zijn bij de Endoscopische wenkbrauwlift/voorhoofdslift klein en weggewerkt in het haar. Deze ingreep vindt onder algehele narcose plaats.

Laterale wenkbrauwlift volgens Fogli


Onder plaatselijke verdoving wordt de voorhoofdshuid gelift en brengt de plastisch chirurg de wenkbrauwen in de gewenste positie. Vervolgens wordt de overtollige huid verwijderd en de onderlaag verankerd met hechtdraad.
Wilt u van uw hangende wenkbrauwen en verslapte voorhoofdshuid af? De plastisch chirurg kan met u de verschillende mogelijkheden bespreken in een consult. In een persoonlijk consult wordt besproken welke methode voor u geschikt is, de behandeltijd en het te verwachten resultaat. Neem telefonisch contact met ons op (040) 295 42 43 of vraag meer informatie aan via onderstaand contactformulier.
[gravityform id="153" title="false" description="true"]
Reactie plaatsen